Slika nije pronađena

Kroz nekoliko strategijski postavljenih pitanja saznaj je li osoba s kojom se viđaš stvarno netko s kime želiš biti u vezi. Prije nego postanete službeni, moraš saznati odgovore na ova pitanja. Ovisno o tome jesi li okej s njima ili ne, znat ćeš što odlučiti dalje.

Hoće li vam veza biti uspješna ili neće ne može odrediti nekoliko pitanja, ali mogu tebi dati sliku o tome što te čeka ako pristaneš na vezu s tom osobom. Za biti u uspješnoj vezi s nekime treba malo više od samo osjećaja, oni ne garantiraju da je to osoba za tebe niti da je to veza za tebe. Kompatibilnost, tajming ili povijest samo su neki od elemenata koji ti mogu reći više. Kada upoznaješ nekoga i na sedmom si nebu jer ti se ta osoba čini savršena i sve se odlično razvija, dok ne ode predaleko, moraš radi sebe saznati odgovore na nekoliko pitanja. Prije nego pristaneš biti nečija djevojka/dečko, ovo trebaš znati.

1.Kakvu vezu želi ta osoba? Ozbiljniju? Samo zabavu preko ljeta?
Prvo i najbitnije, moraš znati da ste na istoj valnoj duljini po ovom pitanju. Tebi se može činiti da želi nešto ozbiljnije, ali je li stvarno tako? Ne možeš znati ako ne pitaš. Dok ti već zamišljaš vas u budućnosti i radiš planove za na more preko ljeta, on možda ne želi toliko ozbiljnu vezu i s tobom je da preboli bivšu ljubav ili da se samo malo zabavi prije nego ode na faks u drugi grad. Saznaj što želi kako ne bi ostala povrijeđena i razočarana.

2.Koji su mu/joj trenutno top prioriteti u životu?
Osoba koja ima slična razmišljanja kao i ti i prioritete u životu slične tvojima, to je netko s kime bi ti veza mogla biti itekako uspješna. Ovo će pokazati kako će se ta osoba odnositi prema tebi i hoće li imati razumijevanja. Ako želiš nekoga kome će se cijeli svijet vrtjeti oko tebe, onda osoba kojoj je top prioritet završiti razred s 5.0 ili godinu na faksu u roku, vjerojatno ne baš najbolji izbor, jer možeš odmah znati da se neće stići viđati koliko ćeš ti htjeti. Isto tako, ako druga strane ne može razumjeti da tebi veza nije top prioritet trenutno, nemoj ulaziti u takvu vezu.

3.Što mu/joj je najbitnija stvar u vezi?
Svi smo različiti i želimo (i trebamo) različite stvari. Ne želimo svi iste veze i to je u redu. Moraš saznati što je osobi koja ti se sviđa najbitnije u vezi i je li to nešto što joj ti možeš dati. Bolje je odmah prihvatiti da veza između vas nije zapisana u kartama. Ono što je nekome najbitnije u vezi je stvar oko koje sigurno neće raditi kompromise, a isto to može odrediti i koliko bi bili kompatibilni.

4.Kako se nosi sa svađama?
Nečije pravo lice najbolje ćeš vidjeti kada se prvi put zapravo posvađate. Tada će sve izaći na površinu. Nijedna veza nije bez rasprava i svađa, znaš da će se to dogoditi, pitanje je samo kako će to završiti. Kako bi se neki problem riješio, trebate komunicirati. Naduriti se i ne javljati par dana nije rješenje, niti je rješenje otići nakon svađe van i tražiti avanturu s drugom osobom. Ponašanje nakon svađe može ti pokazati ima li znakova upozorenja i trebaš li pobjeći ili ostati.

5.Zašto im je zadnja veza završila?
Ulaziti u razgovore o bivšim ljubavima i prošlim vezama nije najzabavnija stvar na svijetu, ni tebi ni drugoj strani, ali je ovako nešto potrebno. Kada saznaš razlog zbog kojeg im je zadnja veza završila, bit će ti jasnije što ta osoba traži i preko čega neće prijeći. Ako ne želi pričati o bivšoj vezi, to ti također može puno reći. Shvati to kao upozorenje. Koliko se god nešto gadno dogodilo, ako se već dulje viđate i bliski ste, ne bi trebao biti problem ispričati, barem ukratko, što se dogodilo. Tajne već na početku veze nisu dobar znak.

6.Je li u kontaktu s bivšom/bivšim?
Još jedno awkward pitanje, ali bitno. Ako su i dalje u kontaktu, saznaj koliko su bliski i kakav je njihov odnos. Ne želiš voditi konstantne bitke s ljubomorom. Neki su okej s time da im se dečko ili cura druže s bivšima, neki nisu. Zato je najbolje ovo saznati odmah i izbjeći moguću dramu. Nemoj okolišati i otvoreno pitaj sve što te zanima kada se pokrene razgovor o bivšima.

7.Je li ikada ikoga prevario/la?
Nevjernost je nekima deal breaker, ali neki će prijeći preko toga u nadi da se neće ponoviti kada im se netko baš jako sviđa. Ako je posljednja veza završila prevarom, razmisli još jednom želiš li stvarno biti s takvom osobom, jer čak iako tvrdi da tako nešto više neće napraviti i da je naučio/la na svojoj greški – postupaj s oprezom.

Foto: Giphy/ Shutterstock.com - Josep Suria

M.T.

Pogledajte još:

Prepoznaj znakove za uzbunu: Kako procijeniti skriva li tvoj dečko nešto na mobitelu?

Vi volite partyje i velika druženja, a vaš dečko ne? Savjeti za vezu s introvertom

Postani zavodnica u 10 jednostavnih koraka – ultimativni vodič za flert s dečkima

veza bitna pitanja ljubav prije veze pitanja upoznavanje cura i dečko

Još vijesti