Slika nije pronađena

Upravo ste upoznale nekoga novog i ne možete si pomoći, a da se ne zapitate: 'Je li on taj?'. Međutim, odgovor na to pitanje nije toliko jednostavno, a ni romantično kao što bi netko možda pomislio.

Je li atraktivan? Zabavno je biti s njim? Imate li zajedničke interese? Ne biste bili skupa da je odgovor na sva ta pitanja negativan, ali na kraju vam to zapravo ne odgovara na ono jedno jedino pitanje na koje bi trebalo dati odgovor. Sve su to kvalitete koje vrijedi razmotriti u dugoročnoj vezi, ali na kraju niti jedna od tih stvari nije ona jedna, najvažnija činjenica koju morate znati.U otkrivanju toga kako saznati je li on taj, postoji jedno bitno pitanje koje bi se trebale zapitati: 'Hoće li ta osoba raditi sa mnom na teškim stvarima - velikim i malim?' - to vjerojatno ne zvuči baš romantično, ali je istinito.


via GIPHY


'Nakon desetljeća rada s parovima iz New Yorka koji dolaze iz cijele zemlje i svijeta - a da i ne spominjem desetljeća braka - svaki dan dobivam podsjetnike na to', rekla je dr. Jean Fitzpatrick, bračna savjetnica i psihoterapeutkinja. Parovi kojima je duboko stalo do osobe s kojom su u vezi još uvijek na kraju povrijede jedni druge čak i kada imaju najbolje namjere, imaju redovite nesporazume. Zato je zdrav odnos jedino u tome da zajedno radite na tome kako biste lakše prešli preko svih problema koji vas snađu.


via GIPHY


Bez obzira na to koliko sada osjećate čaroliju i ljubav, i bez obzira na to koliko se dobro slažete, vas dvoje ćete naići na problem i izbit će sukob. Možda će se raditi o malim stvarima, kao što je slaganje kreveta svaki dan ili kasnite li na dejt. Možda ćete se suočiti i s većim problemima, ali bilo kako bilo, vaš uspjeh kao para ovisit će o vašoj zajedničkoj sposobnosti da se vežete i radite na tim sukobima zajedno te se krećete naprijed.


via GIPHY


Kako možete znati ima li vaš partner tu jednu stvar? Pa, partner koji će raditi s vama na vašim zajedničkim problemima ne misli uvijek da je u pravu. Postoji spremnost da se čuju dvije strane priče. Partner koji će raditi s vama će unaprijed reći što želi od vas i vaše veze, a ne patiti u tišini i okrivljavati vas za to što ne radite ono što bi oni htjeli. Osoba koja će raditi s vama na problemima može biti fleksibilna i voljna je razmotriti rješenja za probleme. Pokazat će empatiju i pokušavat će vidjeti stvari iz vaše perspektive kao i svoje.


via GIPHY


Umjesto da vas napada ili grdi, ovaj partner će se pobrinuti da jasno, ali nježno, izrazi brigu oko nekog problema s fokusom ne na to koliko ste strašni, nego na to da sljedeći put radite stvari drugačije. Kada se uznemirite zbog nečega, neće se povući niti se obraniti. Možda će vaše riječi biti teško čuti, ali će im biti stalo i htjet će odgovoriti. Ako je on taj, on neće pokušati pobijediti u svakoj svađi i raspravi. Umjesto toga, konflikt će shvatiti kao priliku da vas bolje razumiju i poboljšaju odnos. Zamislite svoj odnos kao kuću koju zajedno gradite. Svaki put kada se bavite nekim problemom, partneri ili dodaju ciglu kako bi tu kuću učinili stabilnijom - ili sruše cijeli zid. Sve ovisi o tome kako radite na stvarima. Rad na stvarima ne dolazi prirodno za većinu ljudi. Partneri mogu naučiti kako to učiniti.


via GIPHY


Dakle, dok razmišljate o zajedničkoj budućnosti, to je jedina stvar koju trebate vidjeti u svom potencijalnom životnom partneru - sposobnost i spremnost za rad na teškim stvarima! I, naravno, to je kvaliteta koju i vi trebate imati u sebi.

Foto: Freepik/ Giphy

M.S.K./ Izvor

Pogledajte još:

Vjeruješ u to da svatko ima svoju jednu srodnu dušu? Postoji nekoliko problema s tom činjenicom

Što čini tvoju frendicu tvojom BFF? Ovo je 9 razloga zašto je baš ona tvoja srodna duša

Gdje ćeš upoznati svojeg 'gospodina pravog' - reći ćemo ti na temelju horoskopskog znaka

ljubav spremnost na rad rješenje problemi srodna duša savjeti

Još vijesti