Slika nije pronađena

Koliko god se čini glupo i bezazleno – humor zaista može značajno doprinijeti bilo kojem odnosu, ne samo između cure i dečka. No, svejedno ga smatraju ključem jedne uspješne veze jer donosi sve pozitivne misli sa sobom. Čak se i kritika može uputiti kroz šalu, a da se ne shvati potpuno zlonamjerno, ali će onda osoba kojoj će upućena ta kritika istu lakše prihvatiti.

Naravno, humor ne podrazumijeva neke glupe šale ili podsmjehivanje – osoba je humoristična ako u najgoroj situaciji može nasmijati one najtužnije osobe. Nekada u vezi humor može doprinijeti raznim situacijama kojih možda nismo ni svjesni. Doprinosi u romantici, svađi, teškim trenucima… Možda zato se kaže da je humor definitivno ključ veze i da one osobe koje se često šale imaju čvršću i bolju vezu bez velikih svađa i tenzija.
 
1.Potiče romantiku
Ono što će se definitivno svidjeti svakoj djevojci pri prvom upoznavanju je smisao za humor. Neka kul, brza šala ostavlja dojam inteligencije i opuštenosti što je svakako potrebno u takvim situacijama, ali i generalno u vezi, ne samo kod upoznavanja. Razgovor uvijek krene u dobrom smjeru ako započne sa šalom!2.Smanjuje međusobne razlike
Iako možda niste u potpunosti isti i primjećujete međusobne razlike – humor to može ublažiti! Šala na tuđi račun vezana uz neke različite stvari između vas može podići atmosferu, a na taj način smanjujete međusobne razlike. Osim toga, kroz šalu možete prenijeti kritiku, a da ona ne bude shvaćena zlonamjerno.

3.Zbližava
Smijeh je lijek pa i u procesu zbližavanja. Kada se zajedno smijete, stvarate pozitivnu energiju i vezu između vas, ali i pružate prostor sigurnosti i razumijevanja. Uz to, one šale koje možda i nisu smiješne, ali se svejedno smijete, najbolje zbližavaju jer tako izbjegavate neugodne trenutke.4.Smanjuje svađe
Dobra šala uvijek može pomoći u rješavanju svih problema! Znate one situacije kada ste u možda i najvećoj svađi i onda netko izjavi nešto glupo pa prasnete u smijeh? Takve situacije su najbolje kako bi popravile odnose jer se dalje nećete nastaviti svađati, već smijat i izbijati šale na račun te svađe jer dovoljan je jedan osmijeh da popravi situaciju.

5.Pomaže u teškim trenucima
Dokazano je da smijeh i sreća liječe sve rane i smanjuju razinu stresa. Zbog toga je odlično ako ste u vezi uvijek jedno za drugog i pokušavate se međusobno razveseliti i oraspoložiti u najtežim trenucima. Na taj način smanjujete stres i pomažete jedno drugome.6.Potiče povezanost
Opće je poznato da humor i smijeh izazivaju sreću, ali i povezanost. On jednostavno bilo kakvo druženje pretvori u predobro iskustvo gdje možete osjećati povezanost – osjećate se dobro jer su i svi oko vas sretni! Oni parovi koji se zajedno smiju, zajedno i ostaju jer je sreća, smijeh i humor taj ključ koji održava tu sretnu vezu.


Pogledajte još:

Ova 4 horoskopska znaka imaju najbolji smisao za humor – jesi li i ti među njima?

KVIZ: U kojem smjeru ide tvoja veza? Idete li u dobrom pravcu ili u propast?

Jedna osobina posebno utječe na to koliko će ti trajati veza - ako ju imaš, veze će ti biti dulje

veza humor smijeh

Još vijesti