Slika nije pronađena
Istraživanje koje se bavi, između ostalog, temom idealne razlike u godinama među partnerima za uspješnu vezu, je provelo Sveučilište Emory u Atlanti sredinom 2014. godine i uopće ne znamo kako nam je do sada promaklo!

Psiholozi su istraživanje proveli na 3000 ispitanika diljem Europe i zaključili da postoji matematička formula koja povećava šanse za uspjeh veze.

Rezultati su pokazali da najveće šanse za uspjeh imaju oni parovi u kojima je dečko od cure stariji godinu dana – vjerojatnost da će oni prekinuti je manja od 3%! Naravno, ulogu igraju i drugi faktori poput kompatibilnosti, ponašanja, navika, ali dob je također jedan od bitnih!Vrlo vjerojatno će uspjeti i one veze u kojima je muška osoba starija od ženske tri do pet godina, a već oni među kojima je razlika pet ili više godina imaju znatno manje šanse za uspjeh – oni će prekinuti u 18% slučajeva. Oni među kojima je razlika 10 ili više godina će vjerojatnije prekinuti – u čak 39% slučajeva.

Iznimno male šanse za dugoročnu ljubav imaju oni među kojima je razlika u godinama 20 ili više – oni će u 95% slučajeva prekinuti, piše Harper's BAZAAR. Kada se radi o tim iznimno velikim dobnim razlikama, za prekid partnera će najvjerojatnije biti krivi sljedeći faktori: različiti pogledi na životne vrijednosti, drukčiji ukusi, stavovi, interesi i najčešće će te razlike biti nepomirljive.


via GIPHY


To je tužna vijest za sve vas koji ste se zaljubili u profesora, a dobra za sve koji imate simpu u višim razredima škole, zar ne?

Foto: Visual Hunt/Pexels/Giphy

M.Z.


Provjeri još...

Prije su trajale godinama, a sad pucaju nakon 2 tjedna – zašto veze danas kraće traju?

Kako izgleda izlazak u klub i koja razlika u godinama je okej? Ovo su najčitanija pitanja!

Neke stvari se s godinama mijenjaju – ovako se mijenja percepcija intimnih odnosa

Razlika u godinama dob ljubav veza Matematička formula

Još vijesti