Slika nije pronađena

Razlika u godinama može biti kamen spoticanja. Zbog prevelikih razlika u godinama između potencijalnih partnera postoje zakonska ograničenja, a seks i brak punoljetnih osoba s maloljetnicima podložan je sudskim tužbama i odgovarajućim kaznama.

Unatoč ovim ekstremnim primjerima, nije neobično zaljubiti se i biti u vezi s osobom koja je od nas mlađa ili starija koju godinu. Razred ili dva razlike nisu tolika velika razlika da bi nužno utjecala na vašu vezu niti da bi se značajnije osjetila u načinu na koji razmišljate ili stvarima koje vas zanimaju.

Mnogo ljudi vjeruje da djevojke sazrijevaju mnogo brže od dječaka, stoga se postavlja pitanje je li ok biti u vezi sa mlađim dečkom. Mnogo djevojaka strahuje kad se zaljubi u mlađeg dečka – sviđa im se, ali nisu sigurne hoće li funkcionirati, je li on ‘prebalav’ ili nedovoljno zreo za vezu.

Evo nekoliko izjava djevojaka sa portala Gurl koje su se našle u sličnoj situaciji:

Amberlights pita:

Rekla sam samoj sebi da me zanimaju samo stariji dečki, ali zaljubljujem se u tog dečka koji je 2 godine mlađi od mene. Imam 17 i idem u školu. Zbilja mi se sviđa i ne mogu prestati misliti na njega, ali je užasno teško razgovarati s njim. Moj brat predložio je da nas on upozna. Bojim se da će biti previše djetinjast. Trebam li nastaviti ili bih ga trebala preboljeti prije nego postane prekasno?”

mandakim odgovara:

“Mislim da je najbolje da ga prvo upoznaš. Možda je zbilja zreo za svoje godine.”

Sabbi696 odgovara:

Godine zapravo ne predstavljaju zrelost. Hodala sam i sa starijim dečkima, 5-8 godina starijima od mene, koji su bili jako nezreli. Hodala sam i sa mlađim frajerom. Bilo je to davno, ali uopće nije bilo loše. Moj sadašnji dečko je 6 mjeseci mlađi od mene i on je najzreliji dečko kojeg sam imala. Ja bih ga pokušala upoznati na tvom mjestu i vidjeti kakav je, bit će ti lakše odlučiti.”

becky12 odgovara:

“Ne. Bez mlađih frajera. Oni su….hmmmm…samo hrpa idiota!!”

scuzz odgovara:

“Da, nema ništa loše u dejtanju mlađeg dečka. Zapravo me stvarno ljuti što su tinejdžerice opsjednute dejtanjem starijih tipova. Vjerujte mi, kroz svoje tinejdžerske godine do 20-ih, gledala sam tinejdžerke koje hodaju sa starijim dečkima i to je bila samo katastrofa. Moj prvi dečko bio je 13 mjeseci mlađi od mene i hodali smo preko 3 i pol godine. Moj sadašnji dečko je 8 mjeseci stariji od mene. Mislim da se parovi sličnih godina bolje slažu. Godine nemaju nikakve veze sa zrelošću.”

Dakle sve je stvar osobnog iskustva. Dečko može biti mlađi od djevojke i to može funkcionirati genijalno, a možete imati i starijeg dečka koji će biti totalna nezrela i razmažena bebica.

Najvažnije je zapamtiti da uvijek morate procijeniti sami za sebe. Vjerovanje da cure brže odrastu i sazriju nije znanstvena činjenica nego je krajnje individualna stvar. Procijenit ćete moći samo ako nekoga upoznate stoga ga nemojte 'šikanirati' samo zato što je malo mlađi od vas!

Što biste vi odgovorile Amberlights na njeno pitanje treba li dejtati mlađeg dečka? Koja su vaša iskustva po tom pitanju?L.B./ izvor:
Gurl
foto: sxc.hu

veze mlađi dečki emocije

Još vijesti