Slika nije pronađena

Svaka cura se barem jednom našla u situaciji da mora eksplicitno reći dečku da neće biti ništa od onoga što je on zamislio. Nezgodno je najviše zbog toga što si mu ti sigurno dala do znanja da ne želiš ništa, ali on nije uspio pročitati te znakove. I što sada? Kako ga ne povrijediti? Kako ne ispasti bezosjećajna?I molimo te... Nemoj takve stvari govoriti preko poruka! Imaj dovoljno poštovanja prema dečku da mu kažeš u lice da ipak ništa od toga. Cijenit će te, a i tebi će ubuduće biti lakše kada se nađeš u sličnoj situaciji, a vjeruj nam da hoćeš! Glavu gore i možeš ti to, mi smo uz tebe!


Prije svega, bilo bi dobro da još jednom prođeš u glavi kroz sve što se događalo i izanaliziraš svoje ponašanje. Jesi li se možda ipak ponašala tako da mu daš nekog povoda za dizanje nada?

Ako jesi, moraš shvatiti i njega. Možda ti to nisi namjerno radila, ali ono... I sama znaš kako bi tebi bilo da se dogodila ista stvar. U tom slučaju, probaj mu dati do znanja da ne misliš da je lud, već da si ti krivo postupila u datom trenutku. Možeš mu probati reći kako si tada pretjerala, ali da ti je on stvarno drag i da bi voljela kada ti ne bi zamjerio.

via GIPHY


Ako nisi, onda moraš pažljivo birati riječi koje ćeš mu reći. Bitno je da mu naglasiš da ništa ne želiš s njime, jer bi u suprotnome on mogao skroz preokrenuti priču i nastaviti sa svojim 'zavođenjem', a to ne želiš. U slučaju da ipak želiš da on nastavi sa svojim pokušajima, možda bi se trebala zapitati sviđa li ti se on ipak? Jer inače to vjerojatno ne bi željela...

U svakom slučaju, dobro je izbjegavati rečenicu 'možemo ostati prijatelji'. Svi znamo da takvi prijatelji ne postoje i da to može završiti samo na dva načina: tako da će on nastaviti patiti za tobom, ili ćete se oboje zaljubiti. Treće opcije nema. Ustvari ima, treća opcija je ta da nakon toga više nikada ne progovorite ni riječ. Ta zadnja opcija je najvjerojatnija, jer upravo tako će vjerojatno i završiti cijela priča, no tada ne možeš reći da ste prijatelji, zar ne?

via GIPHY


Stoga, zaboravi na rečenicu 'možemo ostati prijatelji'. Nemoj mu niti govoriti da ti je stvarno drag ili simpatičan, jer će ga to samo još više izbedirati. Kao najbezbolnija opcija djeluje reći da imaš dečka, ali u tom slučaju bi te mogao pitati zašto nisi ništa ranije rekla i onda ćeš se samo izgubiti u vlastitim lažima, a nepotrebno.

Najjednostavnije bi bilo da mu jasno i kratko kažeš da ne želiš da on vaša druženja shvati pogrešno, no jednostavno nisi zainteresirana za nešto više s njime. Možeš spomenuti da ti je bilo lijepo to vrijeme koje ste proveli skupa ili da ne želiš da se on sada naljuti. Nemoj reći neki od klišeja 'nije do tebe, do mene je', jer svi znamo da je do njega, on je taj koji ti se ne sviđa...

Ono što nikako ne smiješ napraviti jest odgađati kada ćeš mu reći da ništa od njegovih planova. Tek tada bi se mogao naljutiti, kada se očito nađete u situaciji da se nešto očito mora dogoditi, a onda se na kraju ne dogodi.

via GIPHY


Foto: Giphy/Visual Hunt

A.Š.

Pročitaj još:

Totalni turn off – saznaj koje radnje odbijaju baš svakog dečka

Dečko te prevario? Zahvali mu - to je dugoročno dobro za tebe!

Istina boli – s ovih šest tipova dečkiju ćeš vjerojatno dejtati prije nego upoznaš 'onog pravog'

veza dečko savjeti

Još vijesti