Slika nije pronađena
Ljeto nam je omiljeno godišnje doba jer je napokon sve savršeno – ne moramo ustajati prije Sunca kako bismo išli u školu, nemamo zadaće koje moramo rješavati i nema stresa od pisanja ispita. Ipak, sve ima svoje negativne strane, pa nas tako i ljeto tu i tamo zakine.

Najveći problem nam je što se ljeti svi nekako razdvoje, svatko ode na svoju stranu. Skoro pa svi imaju neko mjesto gdje ljetuju već godinama, i to najčešće s obiteljima. I dok frendicu možda i možeš povesti sa sobom, svojeg dečka... Hm, pa možda baš i ne.

via GIPHYOvo će vam vjerojatno biti prvi put da ćete biti razdvojeni na neko dulje vrijeme, a nemaš pojma kako se nositi s time. Znaš da ćete se po cijele dane čuti putem Messengera i Instagrama, no nisi sigurna hoće li vam to biti dovoljno. Hoćete li se udaljiti? Hoće li se on zaljubiti u neku drugu? Hoćeš li se ti zaljubiti u nekog drugoga? Kroz glavu ti prolazi tisuću misli i muče te razni strahovi.

Donosimo ti savjete kako da preživite ovo ljeto, baš kao i svako sljedeće!

1. Nemojte isključivati jedan drugoga iz vaših života
Kada se s nekime vidiš svaki dan, teško da ta osoba neće znati sve što se događa u tvojem životu. Pogotovo zato što će većina dogodovština iz tvojeg života imati upravo veze s njime. No, kada se ne vidite stalno, može vam se dogoditi da se počnete postepeno isključivati. Jednom zaboraviš reći jednu priču, sljedeći dan se nova nadovezuje na tu prošlu, i tako se u jednom trenutku nađeš u situaciji da je druga osoba totalno isključena iz tog dijela tvojeg života. Nemoj se dovesti u tu situaciju, već uvijek prepričaj svom dragom svojem dan, pa i one najgluplje priče!

2. Čujte se telefonom barem jednom na dan
Koliko god društvene mreže bile odlične za komunikaciju, ima nešto u tome kada se čuješ s nekime putem telefona. Jednostavno je drugačije čuti nečiji glas, nego samo tipkati s njime. To ne znači da se morate prestati dopisivati, daleko od toga. Ali probajte svaki dan odvojiti po par minuta u kojima ćete se čuti preko telefona!

via GIPHY


3. Budite iskreni jedan prema drugome
Laži nisu nikada nikome ništa dobro donijele, kao što nije niti skrivanje istine. Koliko god istina bila neugodna i laka za zamaskirati kada se s nekime ne vidiš svaki dan, nemoj to raditi. Druga osoba ne zaslužuje laganje i varanje. Bilo da se radi o nečemu što si napravila ili o tome kako se osjećaš, reci mu otvoreno!

4. Planirajte kada ćete se sljedeći put vidjeti
Ne kažemo da morate točno isplanirati svaki detalj vašeg sljedećeg susreta, ali isplanirajte okvirno kada ćete se sljedeći put vidjeti i gdje. Možete zatim krenuti s pričama o tome hoćete li ići na sladoled ili u kino, ali to je nebitno. Bitno je samo da znate kada se sljedeći put vidite, pa da vam cijela vaša priča bude manje apstraktna!

via GIPHY


Jesi li se i ti kada našla u sličnoj situaciji? Kako si preživjela razdvojenost?

Foto: Giphy/Shutterstock

A.Š.

Pročitaj još:

Preludo! Ovo su čudne stvari koje se događaju tvom tijelu kad se zaljubiš

Savjeti za cure: 10 rečenica koje nikad ne smiješ izgovoriti pred svojom simpatijom

Razmišljaš o prekidu? Ovo je 5 najboljih načina kako prekinuti s dečkom

veza daljina Dečki Ljeto

Još vijesti