Slika nije pronađena

Kada nam se netko svidi ne možemo prestati razmišljati o njemu, dlanovi nam se znoje pri svakoj misli o poljupcu s tom osobom, a onda dođe vrijeme razmišljanja i razbijanja glave s pitanjem reći mu ili ne.

Nije ništa čudno ako smo već godinama zaljubljeni u istu osobu dok ona o tome ništa ne zna jer nam je bed uopće započinjati tu temu. Puno toga riskiramo: prijateljstvo, sramotu, odbijanje i slične stvari, ali opet s druge strane, možemo dobiti puno: uzvraćene osjećaje i ljubav.

Upravo zbog ljepše strane medalje bi trebali skupiti svu hrabrost ovog svijeta i biti odvažni u otkrivanju osjećaja simpatiji. Naravno, odbijanac je uvijek težak, ali ga se može preboljeti dok propuštene prilike nekada teško zaboravljamo.

U slučaju da još uvijek oklijevaš, otkrivamo zašto bi bilo dobro da simpatiji priznaš sve što osjećaš:

Skinut ćeš teret s leđa

Ako dobiješ odgovor koji te neće zadovoljiti, a radi se o tome da on nema iste osjećaje prema tebi, slijedi jedan savjet: nema veze! Barem si dobila odgovor i ne moraš više razbijati glavu niti gristi nokte razmišljajući o njemu i o vašoj budućoj vezi. Ovo će te barem osloboditi od tvojih očekivanja pa ćeš se moći posvetiti drugim stvarima.


Lakše je krenuti dalje tako

Nitko ne može krenuti dalje i nastaviti sa životom dok ne zna odgovor kada se radi o ljubavi. Teško je preboljeti nekoga kome nismo otkrili osjećaje niti mu dali priliku da ih uzvrati, a osim toga možeš se okrenuti drugim dečkima bez da razmišljaš o tome hoćeš li ga povrijediti ako i on ima slične osjećaje.


Izbjeći ćeš zavlačenje

Ako osjećaš da se polako vežeš za njega uvijek je otkriti osjećaje bolje prije nego kasnije. Zašto je to tako? Zato što idemo dalje više se vežemo za osobu pa nam je i teže se od nje odvojiti. Baš zato nećeš ga vječno čekati niti se pitati `što bi bilo kad bi bilo`. Osim toga, ovo je idealan način izbjegavanja zavlačenja jer ako prođe dosta vremena i shvatiš da to nigdje ne ide bit ćeš ljuta što to nisi mogla saznati ranije.


Zaslužuješ odgovor

Zaslužuješ znati što se događa, odnosno što on osjeća prema tebi. Moraš znati gdje stojiš i kolike su ti šanse jer vječno čekanje je pušiona te bi ga trebala otvoreno pitati sviđaš li mu se jer možda gubiš vrijeme. Bez obzira na to sviđa li ti se odgovor ili ne – nema veze, bitno da ga saznaš.


On zaslužuje objašnjenje

Tvoja simpatija zaslužuje objašnjenje za tvoje čudno ponašanje ili tvoje ljutnje kada je rekao nešto što ti nije odgovaralo, a to je zato što gajiš snažne osjećaje prema njemu. Osim toga, on mora znati zašto vaš odnos neće biti isti ako dobiješ odgovor koji te ne zadovoljava, a budući da ti je stalo do njega zato moraš biti iskrena.


Život je prekratak da tako važne riječi ne budu izgovorene

Možda zvuči poput klišeja, ali zaista ne znamo što sutrašnji dan donosi i kada ćeš ponovno vidjeti svoju simpatiju. Vrlo je oslobađajuće znati da si mu sve rekla umjesto da koriš samu sebe da si nesposobna što mu nisi priznala osjećaje i nisi pokazala koliko ti znači.


Osjećat ćeš se bolje i dobit ćeš `završetak`

Kada govorimo o `kraju` mislimo na ovo: ako te gleda samo kao na prijateljicu znaš da tu završava svaka nada za vezu i ljubav, a ako i on osjeća isto prema tebi može se roditi nešto lijepo. U svakom slučaju, osjećat ćeš se bolje i rasterećeno te dobiti `završetak` bez razbijanja glave.

simpatija priznati osjećaje osjećaji

Još vijesti