Slika nije pronađena

Veza ne bi trebala biti poput lude vožnje na vlaku smrti, a to je da nam je od nje muka i da se osjećamo totalno nesigurno.

Zaljubljenost nas zaslijepi pa neke znakove upozorenja ne vidimo na vrijeme kada je riječ o našem dečku, ali u nekim trenucima trebamo poslušati savjet prijatelja koji kažu `ne, on nije za tebe`. Iz nekih veza ne treba izaći nego doslovno pobjeći, a ovo su znakovi koji će ti reći trebaš li ga odmah ostaviti:

Stalno tražiš opravdanja za njegovo ponašanje

Kada te dečko razočara ti pokušavaš pronaći logičan razlog zašto se to dogodilo pa onda govoriš samoj sebi ili još gore, obitelji i prijateljima da je sve u redu. Ako se stalno nalaziš u situaciji u kojoj moraš smišljati izgovore za njegovo glupo ponašanje prema tvojim prijateljima, sestri/bratu ili čak tebi – vrijeme je da ga otkantaš.

Njegova pažnja je za tebe poput droge

Podrazumijeva se da dvije osobe koje su u vezi poklanjaju većinu pažnje jedno drugom, a ako ti moraš tražiti i zahtijevati njegovu pažnju i `mrvice` te učine najsretnijom na svijetu – vrijeme je da preispitaš svoje poimanje zdravog odnosa. Ako se ponašaš kao da si ovisna o njegovoj pažnji dobro razmisli zašto je to tako.


Zbunjuje te svojim ponašanjem

On se totalno naljuti navečer preko poruka na tebe, a sutra se pojavi sav nasmiješen pred tvojim vratima kao da ništa nije bilo? Vrijeme je da upališ alarme za uzbunu i shvatiš da takvo konstantno ponašanje nije dobro jer te zbunjuje. U vezi ne treba nitko biti zbunjen nego se ona treba graditi na povjerenju i čistom odnosu.

Često otkazuje zajedničke planove

U slučaju da je on ta strana koja uvijek otkaže plan i totalno te `ispali` trebaš razmisliti o tome zašto si u vezi s totalnim kretenom. Uz to, stalno otkazivanje planova je nekulturno, a dok se ti pripremaš za vaš dejt i odlazak za piće, on smišlja kako će to sve otkazati – nije fer, zar ne?
Zahtijeva da sve radiš po `njegovim standardima`

Ako ti moraš plesati kako on svira to je već znak da nešto nije u redu. Njegovi `standardi` su tebi nedostižni, a on želi da se samo tako odnosiš i ponašaš? Primjerice, moraš ići na neka mjesta koja ti se uopće ne sviđaju samo zato što je to njemu top ili trebaš nositi određenu odjeću jer ju on voli vidjeti na curi. U slučaju da si primijetila da veza ide u tom smjeru, vrijeme je da ga ostaviš.

Sebičan je

Sebične osobe ne bi trebale niti ulaziti u vezu jer se ona ne temelji na sebičnosti već na dijeljenju – od ljubavi pa do dobrog i lošeg. Trebaš si postaviti pitanje: kada bi mu netko ponudio izbor da bira između nečeg lijepog što bi trebao napraviti za tebe i nečeg lijepog za njega – a ako je odgovor ovo drugo, vrijeme je da ga ostaviš.


Kada god poludiš na njegovo ponašanje on kao izgovor koristi `svoje teško djetinjstvo`

Ovdje se ne mora raditi samo o `teškom djetinjstvu` nego i o izgovorima poput `bivša me isto tako povrijedila` ili `tata me nije volio`. Ako on pronalazi izgovore za svoje loše ponašanje prema tebi to je već znak da nešto nije u redu, a pogotovo ako te izgovore stalno koristi kada se naljutiš na njega kada nešto teško zabrlja. Takvi izgovori će samo u tebi pobuditi ovakve misli: `joj, njemu je teško, moram uvijek napraviti nešto lijepo za njega da mu bude lakše` i nećeš izaći iz veze nego ćeš samo patiti.Izvor: thoughtcatalog

Foto: shutterstock

I.P.

Pročitajte još:

Oprez: ponašanje koje izgleda kao ljubav, a zapravo nije

Jeste li `na kraju balade`: trebate li prekinuti vašu vezu

Kada se dečki počnu izmotavati - cure, na ovo ne nasjedajte!

dečko prekid veze ostavi ga

Još vijesti