Slika nije pronađena
Prekinuti vezu nikad nije lako, pogotovo ako mi nismo ti koji smo ju odlučili prekinuti. Ali kako skužiti da je ljubav prošla i da više ne patimo za bivšom ljubavi?

Izgleda da odgovori na ovih sedam pitanja mogu jasno pokazati jesmo li preboljeli bivšeg/bivšu ili duboko u sebi još uvijek osjećamo ljubav.

1. Već si u novoj (i to ozbiljnoj) vezi?
Tvoja veza završila je prije dva tjedna, a ti hodaš već s nekim novim? Hmmm... Postoje male šanse da si sreo/la srodnu dušu i da je normalno iskoristiti šansu za ljubav, ali je ipak vjerojatnije da samo tražiš nekoga s kim ćeš zaboraviti na bivšeg/bivšu. Što to znači? Pa ako je tvoj odgovor na ovo pitanje potvrdan, može biti da još uvijek imaš snažne osjećaje prema svojoj bivšoj ljubavi - samo si to ne želiš priznati.

via GIPHY


2. Još uvijek razmišljaš o tome 'što bi bilo kad bi bilo'?
Ako se svako malo sretneš na bivšeg/bivšu i razmišljaš o tome kako bi bilo da imate drugu šansu, ustvari podsvjesno želiš da date jedno drugom novu priliku. Nije velika mudrost zaključiti da u tebi još uvijek postoje osjećaji ljubavi, zašto bi inače uopće razmišljao/la o tome?

3. Stalno spominješ bivšeg ili bivšu?
Iako je već prošlo neko vrijeme od vašeg prekida, ti i dalje svako malo spominješ svoju bivšu ljubav? Ne možeš se kontrolirati i stalno ti je na pameti, a tvojem društvo već je dosta slušanja o tome? Valjda ti je jasno da to nije normalno i da u tebi i dalje postoje snažni osjećaji.

via GIPHY


4. Još uvijek slušaš vaše pjesme?
Svaki par ima onu neku svoju pjesmu, a ako je tvoj odgovor na ovo pitanje 'da', možeš biti siguran/na da još uvijek osjećaš nešto prema bivšoj ljubavi. Ne bi se stalno prisjećao/la starih dana da ne želiš obnoviti vašu vezu.

5. Nakon dugo vremena ti i dalje osjećaš ljutnju?
Kad nekoga više ne voliš i kad ga potpuno preboliš, tebi je svejedno. Ako nakon duljeg vremena ti i dalje osjećaš ljutnju prema bivšem/bivšoj, u tebi i dalje poszoje osjećaji. To je uvijek znak da u tebi još uvijek nečega ima, da tvoje srce nije u potpunosti slobodno za krenuti dalje.

via GIPHY


6. Stalno se pitaš u čemu si pogriješio/la?
Ako je tvoj odgovor 'da', najvjerojatnije još uvijek nisi totalno u redu s nastalom situacijom i prekidom koji se između vas dogodio. Razmišljaš li o tome u čemu si pogriješio/la, očito je da još uvijek osjećaš nešto. Razmisli - nismo li u pravu?

7. I dalje osjećaš ljubomoru?
Kad nekoga preboliš, teoretski ti ne bi trebalo biti stalo s kim se tvoja bivša ljubav nalazi, je li već u nekoj drugoj vezi ili s kim flerta pod odmorom. Ako ti i dalje nakon prekida u sebi osjećaš ljubomoru, ljubav u tebi nije prestala.

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Idealna razlika u godinama za ljubav zauvijek – matematička formula koja ima smisla

Tko se tuče taj se (ne) voli? Postoje razlozi zbog kojih je sasvim okej posvađati se u vezi

HELP Kako se ponašati pri ponovnom susretu sa simpom iz razreda?

savjeti ljubav veza

Još vijesti