Slika nije pronađena

Kada imaš simpatiju ili si zaljubljena u nekog, normalno je da ti je stalno u mislima i da se trudiš oko njega. No što ako te ta osoba ni nakon dosta vremena i truda ne doživljava? Možda je vrijeme da odustaneš.

Svima nam je teško realno sagledati stvari u takvim situacijama i jednostavno si priznati – simpatija nije obostrana. Vjerojatno ćeš sama osjetiti trenutak kada će ti svega biti dosta, ali u slučaju da ga propustiš, ovih 9 znakova mogu ti reći kada je vrijeme da kreneš dalje.


1. On dejta s drugom curom

Ovo je prvi znak da definitivno trebaš odustati od simpatije. Čekati da on prekine s tom curom je potpuni gubitak vremena, a zavoditi ga dok ima djevojku nije najljepša stvar koju možeš učiniti. Čak i ako on koketira s tobom; zar zaista želiš biti s nekim tko zašprehava drugu djevojku dok njegova cura ne gleda?

2. Tebe pita za savjete vezano uz druge cure

Ako stalno priča o drugim djevojkama, ne želi te napraviti ljubomornom, nego te doživljava kao frendicu. Dečko kojemu se sviđaš sigurno neće brbljati o drugim 'slatkim curama' i pitati te za savjet kako da im priđe. Da mu se sviđaš, ne bi ni zucnuo o drugim djevojkama.

3. Ti si mu rekla da ti se sviđa, ali nije ništa odgovorio

Kao prvo: bravo što si skupila hrabrosti i učinila ono što većina cura nikada neće – skupila si hrabrosti za priznati mu svoje osjećaje! No, ako je njegov odgovor bio da ne osjeća isto; bolje odustani. To se neće tako lako promijeniti. Ako nije ništa odgovorio, vjerojatno nije zainteresiran, ali ne zna kako da to kaže.


4. Zločest je prema tebi

Nestašno potezanje za pletenice može se tolerirati ako idemo u drugi razred – i nikad poslije toga! Ako te ismijava pred prijateljima, vrijeđa  i bezobrazan je prema tebi, vrijeme je da mu kažeš doviđenja. Ili bolje zbogom!

5. Godinama se ništa nije dogodilo

Sviđa ti se već jako dugo, družite se i dopisujete, ali ništa se ne događa? Možda bolje da ne čekaš više. Probaj mu jasno staviti na znanje što osjećaš, ali ako simpatije ne budu obostrane, nema tu kruha.


6. Iskorištava te

Ako ti se obraća ili je pažljiv prema tebi samo kada se pojavi druga djevojka (koja mu se stvarno sviđa) to znači da te iskorištava kako bi ju učinio ljubomornom. Čim nje nema  baaaam – i njegova pažnja nestaje! Vrijeme je da ti nestaneš iz takvog 'odnosa'.

7. Izbjegava te ili ignorira

Ako zna da ti se sviđa, a ponaša se kao da ne postojiš, vrijeme je da odustaneš. Iako se volimo tješiti mišlju da je možda 'samo sramežljiv', izglednije je da nije zainteresiran.


8. Odbila si dobre dečke zbog njega

Prošlo je dosta vremena otkad sliniš za njim, a u isto vrijeme neki su slinili za tobom, no ti si ih bez razmišljanja odbacivala. Tko zna, možda je netko od njih mogao biti 'taj'? Nikada nećeš saznati ako potratiš mladost plazeći za nekim tko te ne doživljava.

9. On je gay

Ni ne pokušavaj ga navesti da 'zaigra za suprotnu momčad' – nema šanse. Sviđaju mu se dečki i gotovo! Kad već ne može biti tvoja lošija polovica, možete barem skupa komentirati slatke dečke iz susjednog razreda.

Foto: sxc.hu
I.N.

kada treba odustati od dečka

Još vijesti