Slika nije pronađena

Kada odlučimo otići 'korak dalje' i upustiti se u spolne odnose, važno je da se ugodno osjećamo, da ti iskreno želimo i da vjerujemo drugoj osobi.

Seks vrišti s naslovnica svih časopisa, s Instagram profila i golišavih fotki celebova te iz naslova većine portala stoga ne čudi što neki mladi ljudi osjećaju pritisak da što brže zakorače u život odraslih. Katkad ispadne dobro, no češće požale.

U ovakvim situacijama najbolje je vjerovati vlastitom osjećaju jer te on neće prevariti. Ako si ipak zbunjena raznim informacija i savjetima, evo nekoliko znakova da ne trebaš spavati s drugom osobom:

*Ako oboje ne osjećate isto

Možda si ludo zaljubljena u njega, ali ako on ne osjeća isto, bolje bi bilo da se suzdržiš jer bi mogla na kraju biti povrijeđena. Isto tako ako on luduje za tobom, ali si ti prilično hladna, razmisli je li seks pametna opcija. U ovakvim situacijama osobe mogu drugačije protumačiti ovaj korak što može rezultirati nesporazum.


*Ako osjećaš pritisak

Voliš ga, voli i on tebe, lijepo vam je zajedno, ali u posljednje vrijeme osjećaš kao da te guši. Neprestano navaljuje iako si nekoliko puta jasno stavila do znanja da još nisi spremna? Gotovo nijedan susret ne može proći bez razgovora o toj temi koju on započinje? Ako imaš nedoumica ili osjećaš strah, nije vrijeme da stupaš u seksualne odnose. Sve brige će nestati kada budeš sigurna u sebe, njega i vaš odnos.

*Ako on odbija koristiti kondom

Ne želi staviti kondom, ali ni ne razmišlja o testiranju na spolne bolesti? Vrijeme je da kažeš veliko ne. Svoje zdravlje ne smiješ riskirati neovisno koliko si zaljubljena ili luda za njim. S druge strane, njemu bi tvoje zdravlje također trebalo biti važno i trebao bi poštovati tvoju odluku.


*Ako sumnjaš u vaš odnos

Sve je bilo dobro, ali u posljednje vrijeme ti se čini da stvari ne funkcioniraju najbolje? Tvoji osjećaji se počinju mijenjati? Čini ti se da se ohladio? Seks u ovom slučaju može pričekati – najbolje je biti na čisto s osjećajima prije nego se odlučiš na ovako velik korak.


*Ako si previše popila

Ne možemo reći da nije dobro piti alkohol te se upuštati u spolne odnose, ali definitivno nije najpametnija odluka. Lako se može dogoditi da se sutra ne sjećaš detalja, da učiniš nešto zbog čega će ti biti žao ili ti takvo iskustvo neće ostati u najljepšem sjećanju.


Foto: Shutterstock
I.N.

Pročitajte još:

Sve što cure trebaju znati prije prvog seksa

Misli koje imaš kada se prvi put seksaš

Istinite priče: djevojke podijelile svoja iskustva o prvom seksu

seks znakovi

Još vijesti