Slika nije pronađena

Napokon se i to dogodilo! Zgodni dečko za kojim luduješ već neko vrijeme smogao je hrabrosti i pozvao te na dejt. Uzbuđena si, ali istovremeno i nervozna – o čemu razgovarati s osobom koju najvjerojatnije ne poznaješ dovoljno? Kako ga zadiviti, kako ga impresionirati u nekoliko sati koje ćete provesti zajedno? Osi toga, u to isto vrijeme imat ćeš priliku odlučiti je li on doista pravi dečko za tebe. Toliko toga!

Ne brini, najčešće dobijemo još par prilika nakon tog grozomornog, prvog spoja, no nekoliko savjeta neće biti na odmet, a i pomoći će ti da se snađeš kao ‘riba u vodi’ na svakom prvom dejtu. Dakle, ovih nekoliko stvari pokušaj ne raditi prije i tijekom prvog spoja!

1. Imaš nerealna očekivanja

Je li on taj? Tvoj savršeni dečko, srodna duša, doživotni partner? Teoretski, može se dogoditi da ta osoba doista i postane sve to, ali prvi spoj samo je prilika da odlučite želite li se vidjeti i na drugom spoju. Uz prevelika očekivanja stižu i velika razočarenja stoga se umjesto toga usredotoči na uživanje u dobroj zabavi. Sve iznad toga bit će bonus!

2. Previše si nonšalantna i opuštena

Ovo ne znači da moraš biti preozbiljna i prehladna jer će to stvoriti sasvim suprotan učinak, ali nije dobro niti previše se truditi i izigravati opuštenu osobu, ako to nisi. Nije nikakva tajna da ćeš biti malo nervozna, ali ako na spoj dođeš na vrijeme, lijepo se središ (u okvirima kojima to tebi odgovara) i na sva pitanja svoje simpe odgovoriš energično i sa zanimanjem, pokazat će tvojoj simpi da ti je stalo do njega i druženja, bez da pretjeraš u tome.

3. Potpuno ignoriraš račun

Sjeli ste na cugu ili ste odlučili nešto poklopati? Iako većina muškaraca doista plati račun na prvom spoju, sigurno ne želiš odati dojam djevojke kojoj dečki uvijek plaćaju piće. Kada račun stigne na stol, svakako se ponudi da sudjeluješ u plaćanju. To ne znači da će dečko dozvoliti da ti platiš (jer najčešće neće), ali svakako mu daj do znanja da ne očekuješ da plaća sve račune. Ponudi da sljedeće piće ili sladoled platiš ti. To će biti još jedan od motiva za drugi dejt.

4. Kome treba ‘plan bijega’?

Dogovori se s frendovima za kino ili druženje nakon tvog dejta. Osim što će sigurno izgarati od želje da čuju detalje, imat ćeš i opravdanje da ranije šmugneš s dejta ukoliko stvari među vama ne kliknu. Ako pak kliknete, opet si na dobitku! Ako kao Pepljuga požuriš kući, ostavit ćeš ga u maštanju o sljedećem spoju.

5. Dosadna si

Budi u toku sa aktualnim događanjima – malo politike, malo pop-kulture. Iako većina ljudi misli suprotno, kontroverzne teme super su za probijanje leda prvog spoja. Razgovor o hobijima i obitelji neće te dovesti u neugodnu situaciju, ali teško da će ga impresionirati.

L.B./izvor: Your Tango

foto: sxc.hu

prvi spoj savjeti pogreške