Slika nije pronađena

Odustajanje od starih navika nije lako, no neka neozbiljna ponašanja mogu značajno smanjiti naše šanse da upoznamo dobrog i dragog dečka s kojim ćemo moći ostvariti dubok i iskren odnos.

Nitko ne kaže da se moraš modelirati prema njegovim željama ili mijenjati svoju osobnost zato što mu se tvoje navike neće svidjeti, ali ponekad ne želimo pokazati koliko smo ranjivi i koliko nam je stalo pa ostavimo posve pogrešan dojam.

Možda misliš da ove stvari pale te da ćeš zadobiti pozornost simpe, ali se varaš. Vrijeme je da odustaneš od ovih nezrelih navika koje stvaraju krivu sliku o tebi:

*Glumiš neosvojivu

Svi smo čuli za ono da 'playing hard to get' totalno pali kod muškog roda, no čini se da nije uvijek tako. Igrica 'osvoji me' može biti iscrpljujuća, a dečki puno više vole kada im cure daju signale. 'Ti si jedan od najzabavnijih dečki koje sam upoznala' ili 'Baš je super ona pjesma koju si stavio na fejs'  neki su od komentara zahvaljujući kojima će dečko biti hrabriji i odvažniji u pristupu. Ako glumiš neosvojivu, može se dogoditi da tvoj stav protumači kao nezainteresiranost.


*Praviš ga ljubomornim

Na tulumu si, a u trenutku kada se on pojavi u prostoriji, ti namjerno započinješ flertati sa svakim dostupnim dečkom? Možda ćeš uspjeti u namjeri da ga učiniš ljubomornim, ali ćeš poslati krivu sliku o sebi. Osim što će ti poželjeti uzvratiti istom mjerom ili te ignorirati, tko bi želio biti s osobom koja flerta sa svim osobama na tulumu?

*Tjeraš ga da čeka

Kada ti simpa pošalje poruku, ne moraš odgovoriti iste sekunde, ali namjerno odugovlačenje do sutrašnjeg jutra je djetinjasto. Ako te pozvao na dejt, a ti izgaraš od želje da odeš s njim u kino, nemoj namjerno čekati satima prije nego mu odgovoriš kako ne bi ispala zainteresirana. Razmisli kako bi se ti osjećala u toj situaciji!


*Očekuješ da on sve plaća

Nepisano pravilo glasi da dečki plaćaju večere, pića, kave i sladolede, zar ne? Ako pokaže dobru namjeru i počasti te na prvom spoju, nemoj očekivati da će svaki put učiniti isto. On je samo srednjoškolac ili student bez stalnih primanja i ovisi o svom skromnom džeparcu. Kada dođe vrijeme za plaćanje računa, predloži da podijelite trošak.

*Prakticiraš pasivnu agresiju

Učinio je nešto što te povrijedilo, ali umjesto da mu to otvoreno kažeš, radije šutiš cijelu večer, a kada te on pita u čemu je problem, odgovaraš da 'nema problema'? Brišeš ga s liste prijatelja jer je lajkao 10 fotki neke zgodne djevojke? Možda je pogrešno postupio i zaslužuje da se naljutiš, ali puno zreliji pristup je da mu otvoreno kažeš što te muči nego da odlučiš ušutjeti.


Foto: Shutterstock
Izvor: HerCampus
I.N.

Pročitajte još:

8 razloga zašto te simpatija ne doživljava

Ne beri brigu: stvari oko kojih se cure 'šize', a dečki ih ne primjećuju

Samo izaberi: dečki koji su stvoreni za tvoj tip osobnosti

Dečki cure navike

Još vijesti