Slika nije pronađena

Ljeto je pri kraju, jesen je pred vratima, a mi se odmorniji, preplanuli i, nadamo se, nešto pametniji ponovno vraćamo školskim obvezama.

Nova školska godina označava nove početke što znači da imamo priliku ispraviti naše pogreške i donijeti nove odluke koje će nam pomoći da bezbolnije koračamo kroz život. Iako nas stariji savjetuju kada je u pitanju ljubav, neke stvari jednostavno moramo iskusiti na vlastitoj koži kako bismo se uvjerili u njihovu istinitost.

Ako si se ove godine 'opekla', nemoj očajavati – svaka pogreška prilika je da naučimo nešto novo. Evo što smo mi naučili; ovo je 7 ljubavnih grešaka koje trebaš izbjegavati:

#Svaki trenutak slobodnog vremena posvetila si njemu

Kada se zaljubimo, želimo neprestano visiti s tom osobom. Gledanje filmova, dopisivanje, kuhanje.. u tome nema ništa loše. Ali ako posve zanemariš svoj društveni život i hobije zbog dečka, požalit ćeš. Ako se zaljubio u tebe u trenutku dok si bila druželjubiva i nabrijana na izlaske, vjerojatno mu se neće svidjeti kauč 'potato' u kojeg bi se mogla pretvoriti.
#Spetljala si se s dečkom koji nije bio previše zainteresiran

Možda ti je odmah stavio na znanje da ne želi vezu, nego površan odnos a ti si naivno pristala misleći da će se kad-tad zaljubiti u tebe? Takav scenarij odigrava se samo na filmu; u stvarnosti uglavnom ostaneš jadna, povrijeđena i razočarana. Ako točno znaš što želiš, nemoj pristati na ništa manje.#Spetljala si se s dečkom za kojeg nisi bila previše zainteresirana

Bilo ti je malo dosadno, na trenutke si se osjećala usamljeno, a on je bio tako brižan? Dosta djevojaka pokleknulo bi u ovakvim situacijama, ali to ne znači da je ispravno. Ako ti se ne sviđa dovoljno, radije se nemoj petljati s njim – mogla bi ga povrijediti i stvoriti pogrešnu sliku o sebi.#Trčala si za zauzetim dečkom

Svima se dogodilo da 'bace oko' na zauzetog dečka, ali problem nastaje kada odlučimo 'krenuti u akciju'. Iz ove komplicirane situacije ne može ispasti ništa dobro; ako mu se sviđaš, vjerojatno će ostaviti svoju djevojku i biti s tobom. Ako to nije slučaj, samo ćeš uzrokovati mnogo patnje – i sebi i drugima.
#Propustila si super priliku

Gledala si ga cijelu večer, on ti se nekoliko puta nasmiješio, čak te i dodirnuo u prolazu, ali ništa se nije dogodilo? Možda je stidljiv, možda ne zna kako bi ti prišao, ali ovaj put ne smiješ sjediti prekriženih ruku. Priđi mu, započni razgovor, a ako ne upali, barem ćeš znati da si pokušala.


Foto: Shutterstock
Izvor: HerCampus.com
I.N.

Pročitajte još:

Što nikada ne bi trebala napraviti prijatelju s povlasticama

Stvari koje te muče nakon prekida veze

8 savršenih odgovora ako ti dečko kaže da ne želi nositi kondom

greške

Još vijesti