Slika nije pronađena

Obično treba proći neko vrijeme prije nego se u vezi izgovore one čarobne riječi „volim te“. Iako to vrijedi za obje strane, kad su u pitanju dečki, to vrijeme može djelovati kao čitava vječnost. Zašto je tako?

Dečki teže verbalno izražavaju svoje osjećaje, ali zato na mnoge druge načine pokazuju da im je stalo. Ako se uzme u obzir ona da „djela vrijede puno više od riječi“, to i nije loša varijanta.

U slučaju da i dalje imaš dvojbe oko njegovih osjećaja, možda će ti ovo otkriti je li zaista zaljubljen u tebe ili mu baš i nije stalo. Jedan ili više od ovih 12 znakova pokazatelji su da mu stvarno mnogo značiš.


1. Ti si mu broj jedan

Između druženja s frendovima, učenja, igranja nogometa i playstationa, ti zauzimaš prvo mjesto. To ne znači da neće nekad otići s dečkima umjesto naći se s tobom, ali u većini slučajeva ti si mu prioritet. Dečko kojemu je sve važnije od tebe jednostavno nije zagrijan.

2. Ohrabruje te da radiš stvari koje su dobre za tebe

Dečko kojemu je zaista stalo poticat će te da radiš stvari koje su najbolje za tebe čak i ako to ne uključuje njega. Pomoći će ti kad se osjećaš loše i uvjerit će te da se zauzmeš za sebe.


3. Spreman je na kompromise zbog tebe

Kompromisi su vrlo važni u svakoj vezi, a ako je on spreman propustiti ročkas frenda i ostati s tobom jer si bolesna, to je ogromna stvar. Ljudi inače rijetko pristaju na kompromise, a pogotovo dečki.

4. Nekada se želi samo maziti

Dečki koji ne idu samo za sexom, nego se ponekad žele samo maziti ili pričati s tobom, pokazuju da im je stvarno stalo. Ako je nježan prema tebi budi sigurna da je tu riječ o dubljim osjećajima.

5. Čini stvari samo zato da bi te usrećio

Čak i ako mu nešto nije po volji, ipak će učiniti to kako bi ti bila zadovoljna. Hodanje po šoping centrima ili gledanje romantične komedije sigurno nije omiljeni hobi prosječnog dečka, ali učinit će nešto što tebe usrećuje s vremena na vrijeme. Imaj na umu da ne trebaš to iskorištavati i tjerati dečka da svaki dan hoda za tobom kao psić po trgovinama odjećom.

6. Povjerava ti se

Ljubav ide ruku pod ruku s povjerenjem i komunikacijom. Ako ti dečko govori o svojim osjećajima, to znači da ti vjeruje dovoljno da se potpuno otvori. Priča s tobom, traži tvoj savjet i govori ti o svojoj prošlosti i budućnosti.

7. Priča u futuru

Jedan od bitnih pokazatelja njegovih osjećaja i namjera jest način na koji priča. Ako često govori u budućnosti (primjerice o planovima za ljeto) to znači da te i vidi tamo. Dečko kojemu nije stalo ne razmišlja na taj način.

8. Poštuje te

Ovo je vrlo jednostavno – gdje ima prave ljubavi, ima i poštovanja. To znači da te ne vrijeđa, ne prkosi ti i ne omalovaža te. Uvažava tvoje mišljenje i osjećaje.

9. Sluša te

Ako je zainteresiran za tebe, željet će znati što više o tebi. Postavljat će ti hrpu pitanja i neće imati problema sa slušanjem. Zanimat će ga sve iz tvoje prošlosti i pažljivo će upijati svaku tvoju riječ.

10. Često govori u množini

Ako je zaista zaljubljen u tebe, ti si onda veliki dio njegovog života. To ćeš iščitati iz njegovih riječi; ako češće govori u množini, npr. „sljedeći vikend mogli bismo“ umjesto „sljedeći vikend ću“ to znači da si u njegovim planovima, mislima, a očito i srcu.

Foto: Photoexpress
I.N.

znakovi da je zaljubljen

Još vijesti