Slika nije pronađena

Prije nego stvarno i odrežeš šiške, uzmi jedan dan za razmisliti, duboko udahnuti i zapitati se je li to stvarno ono što želiš. Kada ih jednom odrežeš, trebat ćeš prilično dugo čekati da se vrate na 'normalniju' duljinu.

Iako je šišanje šiški 'mali' frizerski zahvat koji je brzo gotov, ovo je velika promjena. Prije nego se odlučiš odrezati šiške, trebaš razmisliti o nekoliko stvari. Samo zato što super stoje nekom celebu ili influencerici koju pratiš, ne znači da će isto tako stajati i tebi. Odgovaraju li šiške tvom obliku lica i kako ćeš ih nositi? Šiške su velika obaveza. Ali nije sve tako grozno. Ako sa svih ovih sljedećih 6 stvari nemaš problema, onda je ova frizura pravi odabir za tebe!

1.Pogledaj kakav imaš oblik lica
Koliko god neka frizura bila popularna i izgledala super na nekome, nemoj slijepo pojuriti za trendom. Ljudi imaju drugačije oblike lica i ne može svima sve stajati jednako dobro. Možda ti ne stoji jedan tip šiški, ali ako ih baš jako želiš, pogledaj kako je najbolje da ih odrežeš. Full kratke šiške, ravno odrezane, dulje sa strane...opcije postoje, samo ih trebaš istražiti. Zato prije nego dogovoriš termin kod frizerke, uzmi ovo u obzir kao jednu od glavnih odrednica.

2.Istraži frizure kakve sve možeš raditi i sviđa li ti se to
Kada odrežeš šiške, možda više frizura koju inače nosiš neće biti 'to' i neće ti izgledati jednako dobro. Zato prije nego napraviš ovu promjenu, otvori Instagram ili Pinterest i pogledaj kakve sve frizure nose cure sa šiškama. Ako nosiš inače raspuštenu kosu s razdjeljkom na stranu, sada to više neće biti opcija. Naravno, prije nego nađeš nove načine za nositi kosu, sigurno će ti se dogoditi i koji fejl, ali ako stvarno želiš šiške i napraviš ih, ne odustaj, već stani pred ogledalo i isprobavaj.

3.Hoće li se šiške uklopiti u tvoj životni stil i svakodnevicu?
Jesi li tip osobe koji cijelo vrijeme negdje juri? Spremaš se u 10 minuta jer nema šanse da se probudiš pola sata ranije samo kako bi složila frizuru? Treniraš neki sport za koji ti kosa ne smije biti na licu? To su sve pitanja i stvari koje trebaš imati na umu. Primjerice, imati šiške i baviti se nekim sportom možda baš i nije najbolja kombinacija. Osim što će ti smetati na licu, ako ćeš nositi traku da ih makneš s lica, šiške će ti uvijek čudno stajati. Također, ako juriš i žuriš negdje cijeli dan, također je moguće da će ti šiške više smetati nego što ćeš uživati u njima. Međutim, zato je uvijek dobro imati u torbi ili džepu koju običnu crnu špangicu kojom ćeš ih učvrstiti kada te izlude.

4.Pripremi se na to da ćeš se redovito viđati sa svojom frizerkom
Frizerka i ti ćete postati BFF ako planiraš nositi šiške. U tren oka će ti narasti toliko da će ti smetati, ali ne toliko da ih možeš maknuti s lica. Ići će ti u oči, a tako mogu uzrokovati i česte glavobolje. Šiške su frizura koju treba redovito održavati – bez iznimke. Frizerka ti njihovo skraćivanje neće puno naplaćivati, ali spremi se na to da ćeš morati ići kod nje puno češće nego do sada. Ako ti se to ne da ili imaš ludi raspored i manjak vremena...

5.Nećeš moći oprati kosu navečer, zaspati s mokrom i ujutro se probuditi sa super frizurom
Uz šiške, ovako nešto nažalost nije moguće. Iako uređaji za stiliziranje kose nisu dobri za kosu, kada imaš šiške, uhvatit ćeš se da ih koristiš više nego što bi to htjela. Ako ti je kosa i inače neposlušna, vjerojatno ćeš trebati proći s peglom po šiškama da budu ravne ili ih uviti figarom ako ih želiš na taj način nositi. Sušenje kose s fenom, feniranje, uređaji za ravnanje – sve će ti to trebati postati svakodnevica.

6.Načekat ćeš se da ti šiške narastu na 'normalnu' duljinu
Ako si tip osobe koji često voli mijenjati frizure, sa šiškama to nije moguće. Ako ti dosade nakon par mjeseci, nećeš to moći promijeniti. Čekanje da šiške izrastu i narastu je najgora stvar s ovom frizurom. Treba imati strpljenja za čekati da narastu i živce za tražiti nove načine kako ih maknuti s lica kada nisu ni kratke ni dugačke. Dugo će biti u onoj awkward fazi kad nećeš znati što i kako s njima.

Jesi li spremna na sve ovo?

Foto: Instagram/ Shutterstock.com - Puppy 4/ Giphy

M.T.

Pogledaje još:

OMG, koliko je puta to loše završilo?! Ovih 6 pravila se trebate držati prilikom šišanja šiški

Izbjegni groznu fazu kada su ti šiške ni kratke ni dugačke uz ove jednostavne, a efikasne frizure

Šiške su ponovno IN! Evo kako ih isfurati na devet načina koji odgovaraju svakom licu

Frizura napraviti šiške ili ne stil odluka šiške šiške

Još vijesti