Slika nije pronađena

Imaš li u ormaru balerinke ili štikle koje su ti dosadile, nemoj ih se odmah riješiti. Trenutno su u trendu tzv. dvobojne cipele koje lako i jeftino možeš sama izraditi.

Sve što ti treba je 'To do' višenamjenski sprej iz obližnjeg hobby centra (oko 35 kuna) u boji koju sama odrediš, selotejp i stare krpe ili ručnici kojima ćeš zaštititi ostatak cipele od boje.


Trenutno se nose neonski i metalizirani detalji, pa svakao razmisli o takvim bojama sprejeva. Za ovaj DIY treba ti svega nekoliko minuta i vrijeme potrebno za sušenje spreja, a preporuka je isti raditi na otvorenom prostoru, u dvorištu ili na balkonu.

1. Zaštititi cipele

Debelim selotejpom zaštiti dio potplata i područje cipela koje ne želiš poprskati. Pripazi na to da  obje cipele zaštitiš na identičan način (jedino ako baš ne želiš asimetričan efekt). Osim vrhova, možeš se odlučiti za sprejane platforme, petice ili drugi detalj po vlastitoj želji.


2.  Nasprejaj cipele

Nakon što si oprezno zaštitila cipele selotejpom, dio koji nećeš prskati dodatno zaštiti starom krpicom ili ručnikom. Dobro promućkaj sprej prije korištenja i drži ga na većoj udaljenosti od cipele kako ne bi počeo kapati. Nasprejaj obje cipele jednakom količinom boje.


3. Nosi cipele

Pusti boju da se potpuno osuši i tek onda ukloni zaštitni selotejp. Uživaj u svojim starim-novim ultratrendy cipelama (koje trenutno u Zari imaju cijenu od 499 kuna!).


I.V.
Izvor fotografija i tutorijal: greenweddingshoes.com

cipele stil Uradi sama diy