Slika nije pronađena

Možda si tip koji se stalno igra s kosom i isprobavaš razne stvari, a možda si tip koji stalno nosi isti friz. Možda igraš na sigurno, a možda voliš eksperimentirati – nije bitno, ovaj trik možeš isprobati bez ikakvog rizika.

Amerikanac Ken Paves, frizer slavnih i poznatih, pronašao je trik za razdjeljak koji odgovara svakom tipu lica.

Objavu dijeli Kylie (@kyliejenner)

Kosa se treba razdijeliti točno iznad najvišeg dijela obrve – oči tako bolje dolaze do izražaja. Dodatni savjet: kosu stavite iza uha i to s one strane na kojoj ima manje kose – to će naglasiti jagodične kosti.

Objavu dijeli Gigi Hadid (@gigihadid)

Kakav razdjeljak inače pristaje kojem tipu lica?

Ovalno lice – pristaje gotovo svaki tip razdjeljka. Možda je ipak najbolji na sredini, a ako dodatno želiš izdužiti lice, onda skrati i šiške do dužine jagodica. O

Okruglo lice – razdjeljak na sredini daje iluziju duljine i simetrije pa se smatra najboljim za ovaj tip lica. Curama koje imaju okruglo lice najčešće se savjetuje da imaju ravnu kosu jer će kovrče i valovi ostaviti dojam šireg lica.

Izduženo lice - razdjeljak na strani u ovom će slučaju biti najbolji izbor i jer daje dojam širine. Super izbor su frizure s mnogo volumena u kosi.

Četvrtasto lice - dubok razdjeljak sa strane će smekšati crte čela i čeljusti. Duži slojevi kose stvorit će privid  ovalnih crta lica padajući dijagonalno preko lica i sakrivajući oštrije linije.

Srcoliko lice – definitivno razdjeljak na stranu ako imaš kraću kosu. Ako furaš dugu kosu, biraj ipak ravan razdjeljak po sredini.

Foto: Instagram

I.I.

Pročiutajte još:

Voliš svoju dugu kosu – kako se riješiti ispucalih vrhova bez šišanja?

Spas preko ljeta – frizure koje možeš furati kad je vani pakleno vruće

Cool trikovi za ljeto – 4 načina kako posvijetliti kosu na prirodan način

Kosa lice razdjeljak

Još vijesti