Slika nije pronađena

Rajfove, špangice, mašnice i ostale modne dodatke za kosu obožavamo jer nam frizura u trenutku živne. Koje kupiti i kako ih nositi? Predlažemo ti one najzanimljivije koji se furaju ove sezone.

Rajfovi

Jednostavni, a efektni. Nisu skupi, pa možeš ih kupiti nekoliko i tako imati na izbor onaj koji će dati točku na 'i' tvojoj kombinaciji. Pazi da ga uskladiš s ostatkom odjeće i detaljima, a ovog proljeća osvojili su nas tanki rajfovi s upečatljivim motivima, poput leptira, cvjetića ili mašnice, koji izgledaju kao da su iznikli iz kose. Najbolje od svega jest što pristaju i dugoj i poludugoj kosi.


Marame

Cure koje vole eksperimentirati s odjećom, odvažit će se za nešto drugačije i svezati maramu oko glave. To može biti svilena marama trendy cvjetnog uzorka koju će svezati na zatiljku, ali i čipkasta dugačka marama koju mogu svezati sa strane i pustiti da pada. Napominjemo, ovo je samo za hrabrice!


Trake za kosu

Trake za kosu jednostavne su za nošenje i kombiniranje, ali definitivno nisu za svakoga jer daju retro štih. Super će pristajati curama s dugom kosom, a dovoljno je da svoju frizuru mrvicu raščupaš i gelom učvrstiš 'valove'. Uzmi model s nekim printom ili jednostavnu jednobojnu.


Turbani

Da da, znamo da vam ovaj trend uopće nije drag. No oni koji vole sve što je retro i vintage, vrlo rado će nositi marame smotane kao turbane. Dakle, ne radi se o teškim zimskim kapama, već o njihovoj modernoj verziji koja dolazi u obliku optičke varke – traka i rajfova. Pa ako si raspoložena za jedno retro popodne koje možeš provesti u uskim kapricama, balerinkama, kariranoj košuljici, s cekerom u ruci, zašto ne bi stavila i 'turban'?


Špangice

Djevojke koje više vole klasičan stil, razbit će dosadnu frizuru jednom efektnom špangicom u kosi. Zanimljiva i relativno originalna ideja je da nosiš nekoliko različitih vrsta, oblika i modela špangica odjednom kako bi oblikovala kosu. Jednostavna i svakodnevna frizura tako će odmah biti maštovitija, bez da se mučiš kompleksnim frizurama.


Čipka

Ukrasi za kosu od čipke ovo proljeće su veliki hit! I ne moraš se bojati da su rezervirani samo za svečanije prilike. Čipka je savršeni materijal koji može podići svakodnevni styling i odlično će pristajati uz trapke, jednostavnu majicu i košulju te balerinke, pogotovo ako ti se čini da tvoja današnja kombinacija djeluje baš dosadno i nezanimljivo.


Romantično

Elegantni, nježni i suptilni ukrasi za kosu osvježit će svaku frizuru. Pokaži da obožavaš proljeće jednom mašnicom, 'buketićem' s trendy printom leoparda ili pak mornarskim prugicama. Može li slađe?


Alternativno

Cure koje su buntovnice i ne padaju na mašnice i cvjetiće, ove sezone mogu u dućanima potražiti trake za kosu i rajfove ukrašene zakovicama ili metalnim perlicama, koji će se nadopunjavati s kožnim narukvicama ili sličnim remenom.


Nadamo se da si ovog proljeća spremna za eksperimentiranje i neke nove stylinge. Malo mašte i volje su jedine stvari koje ti trebaju da tvoja frizura svakim danom bude sve zanimljivija. Napominjemo da modne dodatke za kosu kombiniraš i uskladiš s ostatkom kombinacije (po uzorku i boji) jer poanta nije u tome da ti glava izgleda kao umjetnička instalacija koja odudara od sveg ostalog, već da se uklapa u sve ostalo. Odvaži se i isprobavaj!


Anela Senčar
Foto: Urban Outffiters, Asos

ukrasi Kosa rajf moda trend moj stil