Slika nije pronađena

Mislite da je frizura koja ostaje postojana cijeli dan samo urbani mit? Ovi trikovi će dokazati kako je to itekako moguće postići.

Spremni ste suočiti se s izazovima dana; odabrali ste cool outfit i savršeno ste nanijeli eyeliner. Čak vam je i frizura ispala onako kako ste zamislili. No nakon par sati, vaša kosa ne izgleda ni približno onako kako je izgledala kada ste izašli iz kuće. Ali ne mora uvijek biti tako.

Ljeto se opasno približava i dolaze dani kada ćete htjeti maknuti svoju dugu kosu s lica. Bilo da ćete eksperimentirati s pletenicama, punđama ili repovima, zasigurno ćete htjeti da te frizure traju cijeli dan. Isprobajte trikove koji će vam pomoći da vaša frizura bude postojana čak i u vrućim i znojnim ljetnim mjesecima.

1.Odaberite frizuru koja traje
Neće sve frizure biti jednako otporne na plesanje, znojenje i vremenske uvjete. Frizeri i stilisti savjetuju kako će čvrste i zaglađene frizure najbolje izdržati strku dana. Napravite zaglađeni niski rep ili ispletite čvrstu pletenicu uz tjeme. Naravno, možete otići i u potpuno suprotnom smjeru i odabrati frizuru koja je namjerno neuredna, pa se nećete morati brinuti hoće li izgledati savršeno.

2.Posprejajte ukosnice lakom za kosu
Ukosnice su neizostavan alat u svačijoj kozmetičkoj torbici. No često mogu uzrokovati i raspadanje frizure, stoga stručnjaci savjetuju da prije korištenja na njih nanesete malo laka za kosu. Ovaj jednostavan trik osigurat će da vam ukosnice bolje prianjaju uz kosu i da se ne skližu tijekom dana.

3.Ispravno koristite ukosnice
Još jedan trik vezan uz ukosnice – nemojte ih samo umetati u kosu jednu po jednu, već isprepletite jednu ukosnicu s drugom, u obliku slova X. Tako će ukosnice još čvršće i dulje držati kosu postojanom.

4.Kosa s teksturom dulje traje
Stilisti i frizeri napominju kako bi kosu trebalo kovrčati figarom kada ona nije svježe oprana, jer ćete tako lakše stilizirati kosu, a kovrče će dulje trajati. Ako ste pak upravo oprali kosu, a želite da ona bude postojana, nanesite sprej za teksturu prije oblikovanja kako biste osigurali dugotrajnu frizuru.

5.Obavezno učvrstite frizuru lakom za kosu
Naravno, ne mislimo da morate potrošiti pola limenke laka za kosu. Previše laka za kosu vašu će frizuru učiniti krutom, a vjerujte nam, to neće dobro izgledati. Prije uporabe nemojte zaboraviti protresti limenku i nanesite lak s dovoljno velike udaljenosti kako bi sprej bio ravnomjerno nanesen.

Ovi će trikovi osigurati da se ne morate brinuti o postojanosti vaše kose, jer će frizura biti otporna na ljetne vrućine i savršeno stilizirana cijeli dan.

Foto: Shutterstock.com - Geinz Angelina/ Giphy

M.B.

Pogledajte još:

Kosa koju ćeš htjeti kopirati – 10 trendi frizura za proljeće i ljeto

Imaj i ti frizuru poput Belle Hadid: Kako što uspješnije napraviti najpoznatiji rep na Instagramu?

Izbjegni groznu fazu kada su ti šiške ni kratke ni dugačke uz ove jednostavne, a efikasne frizure

Frizura postojana frizura postojanost izdržati

Još vijesti