Slika nije pronađena

Možeš samo staviti maskaru na trepavice – i to neku prvu koju si uzela u DM-u jer si čula negdje da ju drugi hvale i onda biti nezadovoljna jer to nije to. Ako imaš kratke trepavice, postoje koraci u šminkanju koji će pomoći učiniti tvoje trepavice što većima i uočljivijima.

Ako nisi jedna od onih cura koje su blagoslovljene dugačkim trepavicama, onda si na pravom mjestu. Svi koji imaju kratke trepavice znaju da nekada nije dovoljno samo staviti maskaru. Da, ona će pomoći, ali postoje i bolji načini kako možeš učiniti svoje oči još više izraženima. Kod nanošenja maskare trebaš dodati neke korake ili promijeniti maskaru koju koristiš. Definitivno je moguće transformirati ih u dugačke, samo treba znati kako. Ovo su neki savjeti koji bi ti mogli dobro doći ako imaš problem s kratkim trepavicama.

1.Koristi uvijač za trepavice
Bez obzira na to kakve imaš trepavice, uvijač za njih je jedna korisna stvarčica. Na prvi pogled djeluje kao sprava za mučenje iz 16. stoljeća, ali skroz ga je jednostavno za koristiti. Kada uviješ trepavice one će izgledati dulje. Bitno je samo da ih uviješ prije nego naneseš maskaru, dok još na njima nema nikakvog proizvoda.

2.Čitaj za što služi koja maskara kada kupuješ novu

Postoje različite maskare, a svaka od njih radit će neku drugu stvar. Nekome će možda biti super maskara koja samo zacrni trepavice još više, ali ih puno ne produži jer tako izgledaju prirodnije, pogotovo ako si netko tko već ima prirodno duge trepavice. Ima i onih maskara koje će ti dati volumen, ali i onih koje će tvoje trepavice produljiti. Ova zadnja je tip maskare koji trebaš tražiti. Razlika je često u četkici i formuli maskare.

3.Stavi dva sloja

Nije previše staviti dva sloja maskare ako imaš dane kada ih stvarno želiš naglasiti i dobiti na dužini što je više moguće. Nisu sve maskare idealne za više slojeva zato provjeri prije šminkanja kako će se tvoja ponašati da ne završiš s trepavicama koje izgledaju kao paukove nožice. Mali trik koji će ti dobro doći je da drugi sloj maskare staviš prije nego se prvi osuši! Tako neće izgledati ružno i grudičasto, kako bi moglo ispasti ako sačekaš da se prvi sloj osuši pa tek onda ideš staviti drugi.

4.Počešljaj trepavice prije nego staviš maskaru

Imaj pri ruci i neku čistu četkicu za trepavice koju ćeš koristiti kako bi trepavice počešljala prije nego staviš maskaru. To će pomoći da svaka trepavica bude naglašenija kada staviš maskaru kasnije.

5.Kakva treba biti četkica za nanošenje maskare

Kada imaš kratke trepavice, trebaš neku četkicu koja će ih produljiti, ali i koja ih neće povući prema dolje svojom težinom i uništiti sav posao koji je napravio uvijač koji si koristila prije. Zato su idealne četkice koje su fleksibilne i koje u svojim dlačicama neće pokupiti hrpu maskare kako bi to napravile one četkice s gustim i dugim dlačicama.

6.Umjetne trepavice

Za posebne prilika, kada želiš da ti trepavice budu više ekstra nego inače, jednostavno stavi umjetne trepavice i poštedi se muke. Pronađi model koji ti se sviđa i nabaci ih za taj jedan dan. Izgledat će super i nećeš se morati brinuti.

Pogledajte još:

Staviti rumenilo na vrhove obraza dok se smiješ nije pravilan način – ima bolji koji će ti 'podignuti' lice

Uvijač za trepavice može pomoći da ti one izgledaju dulje - samo ga trebaš koristiti na pravi način

Najbolje maskare koje možeš kupiti za manje od 100 kuna! Donosimo ti naših top 7 preporuka

šminka kratke trepavice maskara stavljanje maskare

Još vijesti