Slika nije pronađena

Od razigranih točkica, urednih prugica i šarenih cvjetića, uzorci su daleko najzanimljivija stvar koja postoji što se tiče mode. I najobičniju majicu pretvaraju u nešto što donosi radost, a svaku kombinaciju čine posebnom i totalno drukčijom - koliko god ona bila obična.

Postoji nekoliko pravila kojih bi se trebalo pridržavati kada se nose uzorci, iako je istina da je glavno pravilo u modi posljednjih nekoliko sezona, to da pravila nema. Ipak, ako ne želiš riskirati da tvoja kombinacija bude totalni fijasko (što je samo jedan od dva moguća ishoda), donosimo ti nekoliko savjeta kako nositi uzorke i printove!

1. Nemoj miješati više od dva uzorka

Možda je teško odoljeti tome da svaki odjevni predmet koji imaš na sebi bude drugog uzorka, ali probaj se oduprijeti. Poželjno bi bilo, ako već miješaš više od dva uzorka, da se pridržavaš boja iz iste palete. Ne moraju biti identične boje, ali neke koje nisu prekontrastne. Na primjer, ako imaš majicu na crno-bijele točkice i sive hlače na prugice i želiš staviti jaknu koja ima nepravilne crte po sebi, onda biraj nešto od te tri boje. Može ispasti zanimljivo i da staviš treću, neku skroz ludu boju, ali ako nisi spremna na taj rizik, radije se pridržavaj ovog pravila.

via GIPHY


2. Koristi uzorke u svoju korist

Svi znamo da roba itekako pomaže tome kako mi izgledamo. Od odabira dobrih boja, krojeva i brojeva, pa do odabira uzorka. Oni koji se usude nositi printove, znaju da upravo oni vizualno mogu skinuti i do pet kilograma, ako se dobro nose! Od toga da horizontalne (da, horizontalne!) prugice stanjuju, a tamnija baza i svjetliji uzorak čine sve manjim. Isto kao što nas i tamnije boje općenito čine tanjima!

via GIPHY


3. Ubij uzorke s velikim 'običnim' komadom

Bilo da se radi o cvjetnoj haljini na koju staviš traper jaknu, ili o prugastim hlačama na koje staviš običnu košulju, uvijek je dobro razbiti veliki uzorak s običnim komadom. Tako uzorak dođe više do izražaja, ali i cijeli outfit djeluje ozbiljnije. Pod ozbiljnije ne mislimo da ćeš djelovati starije kada se odjeneš tako, već ćeš djelovati profinjena. Isto kao kada ne pretjeraš sa šminkom ili s nakitom!

via GIPHY


4. Izbjegavaj životinjske printove na velikim odjevnim predmetima

Leopardasta torbica? Može. Leopardaste tajice? Apsolutno ne. Zebrasta kratka jakna? Može. Zebrasti dugačak kaput? Molimo te da preskočiš. Ako voliš životinjske printove, naravno da ih trebaš nositi, daleko od toga. Ali pazi da se uvijek držiš u granicama ukusa i normale. Izbjegavaj to nositi na velikim površinama i miješati s bojama van palete koju sadrži uzorak!

via GIPHY


Voliš li i ti nositi uzorke i printove? Pratiš li neke od pravila?


Foto: Giphy/Unsplash

A.Š.

Pročitaj još:

Pravila zahvaljujući kojima ćeš imati savršen stil – koje boje cipela idu uz koje hlače?

U bedu si jer moraš početi nositi naočale? Ovo su prednosti svih onih koji žive s tim modnim dodatkom!

Vraća se u modu – zaboravljeni MUST HAVE modni dodatak za frendicu koja uvijek kasni!

Moda pravila uzorci printovi

Još vijesti