Slika nije pronađena

Pogotovo tijekom ljeta, nositi previše šminke može ti se lako obiti o glavu. Kada sunce zagrije i kreneš se znojiti, ako nemaš dobre proizvode, ubrzo ćeš izgledati kao klaun ili će ti jednostavno sva šminka nestati s lica.

Šminka je za neke cure sredstvo koje će im pomoći da se osjećaju bolje i samopouzdanije, a za neke je to kreativan način izražavanja. Postoje situacije kada nije čudno ako imaš puno lice šminke, ali za svaki dan, to može izgledati malo previše, pogotovo za školu. Ako se svaki dan šminkaš na isti način, ni ne primijetiš koliko zapravo šminke stavljaš na lice jer ti je to već postalo normalno. Ako se pronalaziš u ovih 7 situacija, onda definitivno nosiš previše šminke na dnevnoj bazi.

1.Treba ti navečer 15 minuta da skineš svu šminku s lica
Skidanje šminke za tebe nije nešto što ćeš obaviti u par sekundi jer ima tu slojeva koje treba skinuti sve, a to zna potrajati. Imaš nekoliko koraka u skidanju šminke jer samo skidanje gelom za umivanje ili micelarnom, nije dovoljno.

2.Svaki mjesec moraš kupovati novi korektor

Misteriozno se brzo isprazni ona mala bočica u kojoj dolazi, nije ni tebi jasno kako, ali čini se kao da svaki mjesec moraš u DM po novi.

3.Šminkanje ti traje pola sata i dulje

Nije ti jasno kako se netko može našminkati za 10 minuta – i to cijelo lice! Tebi toliko treba samo dok obrve središ, a gdje je tek sve ostalo…

4.Stavljaš nekoliko različitih pudera na lice

Samo tekući puder? A ne, ne, ne, ne. Nakon njega ispod očiju ide puder u prahu da setiraš dobro korektor, a onda na ostatak lica nekada dodaš još i pudera u kamenu, da ti da još malo prekrivanja ako su izbili prištići.

5.Imaš uvijek izražene i boje na očima i na usnama

Nema biranja jedno ili drugo kod tebe, oboje dolazi do izražaja.

6.Bez šminke ne izlaziš ni u dućan

Nećeš uvijek stavljati cijelo lice puno šminke, ali barem malo korektora na problematična područja iznad maske ili maskaru. To se uvijek stigne!

7.Kad te netko pita koju boju ruža nosiš nije tako lako za objasniti, jer imaš kombo od 5 proizvoda

Nikad na usnama ne nosiš samo jednu stvar, uvijek su tu barem olovka za usne, dvije nijanse ruža i sjajilo preko svega. Minimalno.

Pogledajte još:

Blendanje sjenila koje će uspjeti i najvećim početnicima u šminkanju – a izgledat će WOW

Tekući puderi s kojima ne možeš pogriješiti: Evo koji su najbolji izbori za svaki od tipova kože

Reverse Cat Eye je novi make up trend – svi ga isprobavaju i oduševljeni su njime

šminka previše šminke makeup

Još vijesti