Slika nije pronađena

Istraživanja su pokazala kako muškarce crvena boja privlači više od bilo koje druge. Upotrijebite tu informaciju  u svoju korist i savršeno nanesite crveni ruž kako biste očarali suprotni spol.

Iako je riječ o najpopularnijoj i najženstvenijoj nijansi ruža, djevojke često izbjegavaju crveni ruž jer ga je zahtjevno nanijeti i održavati tijekom večeri. U nastavku donosimo savjete kako postići savršeno oblikovane crvene usnice.

Kako biste postigli savršeno iscrtane, definirane i pune crvene usnice ne morate biti vizažist, već vam samo treba znanje o osnovnim trikovima nanošenja i malo prakse. Mnoge djevojke misle kako im crveni ruž jednostavno ne stoji, no postoji mogućnost kako te djevojke nisu koristile nijansu koja odgovara njihovom tenu ili su ruž kombinirale s preteškom šminkom na očima. Postoji nekoliko pravila koja vode do savršenih usnica koje će plijeniti pažnju.

1.Istaknite ili oči ili usne
Ovo je jedno od najosnovnijih pravila šminkanja. Ako se odlučite staviti crveni ruž, nemojte dodatno isticati oči – neka fokus bude samo na usnicama. Na oči možete nanijeti malo neutralnog sjenila i maskaru, a možete iscrtati i tanku liniju tušem.

2.Izaberite idealnu nijansu
Vaša savršena nijansa crvene ovisit će o tome ima li vaša koža hladni ili topli podton. Ako imate hladni podton, birajte hladnije crvene nijanse s primjesom ljubičaste, a ako imate topliju put, idealna nijansa za vas će biti topla crvena koja graniči s narančastom.

3.Pripremite usnice prije nanošenja
Ovo pravilo vrijedi za sve nijanse ruža, ali posebice za crvenu jer su ispucale usne jako vidljive kada ih se namaže jarkim crvenim ružem. Riješite se suhih usnica tako što ćete nanijeti piling koji možete napraviti od šećera ili jednostavno istrljajte usne četkicom za zube. Piling će također vaše usnice učiniti punijima. Nakon toga nanesite balzam za usne kako bi ih održali mekanima i njegovanima. Bonus savjet: prije nanošenja ruža, spužvicom nanesite malo pudera na usne kako biste dobili neutralno platno na koje ćete namazati ruž.

4.Obavezno koristite olovku
Olovka za usne će vam biti najbolji alat za postizanje definirane linije usnica. Olovku dobro naoštrite i pažljivo iscrtajte usnice. Osim što pomaže u nanošenju, olovka će također stvoriti barijeru između ruža i ostatka kože, kako vam se ruž ne bi 'razlijevao'. Pripazite na odabir nijanse olovke - boja olovke za usne treba biti vrlo slična boji ruža kako bi prijelaz bio neprimjetan.

5.Ruž nanesite kistićem
Kistom obojajte usne unutar linije koju ste napravili olovkom. Nanošenje ruža kistom će možda zahtijevati više vremena i strpljenja, ali ćete imati manju mogućnost pogreške. Osim toga, kistom ćete moći kontrolirati intenzitet boje ruža.
 

6.Korektor za kraj
Kako biste postigli savršeno definiranu liniju usnica, možete kožu oko usnica pažljivo iscrtati korektorom. Na taj način ćete također izbrisati pogreške koje ste možda napravili, a crvene usne će vam se više isticati.

7.Pazite da vam se ruž ne preslika na zube
Svi znamo kako je neugodno kada se djevojka nasmije i ima ruž na zubima. Kako biste izbjegli tu neugodnost, stavite maramicu u usta i njome pobrišite višak ruža s unutarnje strane usnica i nećete se morati brinuti o osmijehu.

Slijedite ove savjete i imat ćete savršeno sočne crvene usnice koje će izdržati cijelu noć.

Foto: Instagram screenshot/Giphy

M.B.
 
Pogledajte još:

Top savjeti vizažista za početnike: Mali trikovi kako iscrtati usne da izgledaju što bolje, veće i punije

Na usnama se ove godine posebno nose ruževi u ovim boja – koja će biti tvoj izbor?

Imaš ispucale usnice? 5 trikova koji te mogu spasiti

šminkanje nanošenje ruža crveni ruž savjeti

Još vijesti