Slika nije pronađena

Učimo na greškama. Nekada ih treba ponoviti i više puta kako bi nešto naučili. Ali mudrost dolazi s godinama i trebat ćeš proći puno modnih pogrešaka prije nego shvatiš neke stvari.

Svi smo krivi i griješimo kada je moda u pitanju. Barem ponekad se zalomi da napravimo nešto što kasnije ne možemo ni sami sebi više objasniti. Tijekom odrastanja mijenja se način na koji doživljavamo modu i odjeću. Kako bi naučili puno toga, moramo prvo griješiti i potrošiti previše novaca na odjeću koju ćemo jednom (ili nikada) staviti na sebe. Ovo su modni grijesi za koje smo svi krivi u mladosti.

1.Kupujemo odjeću koja nije naše veličine
I to onu koja nam je premala. Jer sami sebe uvjeravamo kako krećemo na dijetu i kako ćemo do sljedećeg ljeta sigurno stati u tu haljinu i nositi ju sa samopouzdanjem po gradu. Međutim, to se najčešće ne dogodi i odjeća ostane stajati u ormaru. Čak i ako dođeš do te veličine, shvatiš da nema šanse da tako nešto sada nosiš jer ti se malo ipak promijenio i stil.

2.Imamo u ormaru komade koji su wow i drugačiji, ali uvijek nosimo isti par traperica i istu majicu
Koliko god htjeli svoju garderobu učiniti zanimljivijom i više kul, svaki takav komad odjeće koji nabavimo, na kraju samo ostane stajati. Većinom ćemo ipak nositi ono u čemu se osjećamo ugodno, a to su oni najobičniji komadi odjeće poput trenirke, najobičnijih traperica ili majici kratkih rukava. Na drugim curama na Instagramu nešto izgleda potpuno normalno, ali kada ti to kupiš i staviš na sebe, imaš osjećaj da će te svi gledati i smijati se. Tijekom godina, sakupit će se dosta takvih komada.

3.Pratimo trendove
Kada se nešto nosi, odjednom imamo potrebu cijeli ormar natrpati takvim stvarima. Kada se nosi kraljevsko plava boja, kupujemo sve samo u toj boji, onda se nose karirane suknje, pa kupimo 10 kariranih suknji, a onda dođu na red full strgane trapke, i odjednom nam ormar izgleda kao da ga je napao čopor vukova. Žrtve smo modnih trendova i ne možemo si pomoći.

4.Kopiramo outfite celebova
Sviđa nam se kako se oblači naš omiljeni celeb i zato što to na njemu izgleda top, i mi želimo slične stvari u ormaru. Kriva odluka. Pogotovo ako taj celeb nema isti oblik tijela kao mi i ne nosi sličnu veličinu odjeće. U suprotnom, dobra je šansa da na tebi to neće tako stajati, ali svejedno ćeš pokušati.

5.U velikom djelu odjeće iz svog ormara ne osjećamo se ugodno
Zbog toga što kupujemo odjeću iz krivih razloga, u ormaru imamo puno ovakvih komada. Ili nas nešto žulja, steže, prekratko je, preširoko je, preusko, prešareno, preupadljivo.... i onda cijelo vrijeme nosimo samo 10% ormara. Kada bi ga pospremili i izbacili sve što ne nosimo, ne bi nam u njemu ostalo ništa.

Foto: Unsplash - Alex Blăjan/ Unsplash - Tamara Bellis

M.T.

Pogledajte još:

'Ružni' božićni puloveri su svake godine veliki hit! Pronašli smo ih 5 koji su sve samo ne ružni

Veliki jesenski i zimski trend 2020. godine: Kako nositi i kombinirati veste bez rukava?

Izgledaj što više stajliš i dok si zamotana od glave do pete: 7 malih trikova odijevanja za hladnije mjesece

Moda modni grijesi odjeća moda u mladosti stil

Još vijesti