Slika nije pronađena

One su šarene, one su lepršave, one sežu do poda. Da, govorimo o maksi suknjama koje su bile popularne prije kojih petnaestak godina, a sada su ponovno našle svoj put do vrha mode.

Kada su u pitanju maksi suknje stvar je vrlo jednostavna – one pašu svim djevojkama. Jedino će malih problema imati izrazito niske cure iz razloga što bi im mogle biti predugačke, stoga trebate razmoriti skraćivanje.


Zato bez puno straha možeš krenuti o modno eksperimentiranje i šopingiranje maksi suknje. One privlače pažnju, a kako i ne bi? Stoga uz ovakvu suknu svakako izaberi neki jednostavan top ili košulju, kako bi se smirio opći dojam jer maksi suknja itekako ostavlja dojam razigranosti.

Ove sezone poseban je akcent na gipsy i hippy modelima u jarkim bojama, prošaranim cvijećem, tufnama, grafičkim i drugim motivima.

Dakako, ako je maksi suknja šarena, a većina jest, onda top ili košulja obavezno moraju biti jednobojni jer bi u protivnom mogla postati  oličenje neukusa. U suprotnom slučaju, dakle kada je maksi suknja jednobojna nećete pogriješiti ako izaberete neki top veselih boja.

Posebno su stylish maksi suknje s užim i višim strukom. Tada se unutra može ugurati košulja što će dati totalni glam izgled.


Uz maksi suknje zaboravite na tunike jer dva dugačka komada odjeće nekako nisu najsretnija kombinacija.

Uz maksi suknje super idu štikle, ali nećete pogriješiti ni ako izaberete obične natikače, primjerice japanke, samo u tom slučaju postoji bojazan da će se suknja vući po podu. Ipak, stilisti naglašavaju kako je upravo maksi suknja odjevni predmet koji se može nositi u svim prigodama. Primjerice, tijekom dana, uz natikače, za šetnju, a navečer, uz platforme za super ljetni tulum. Također, i sama promjena nakita ili torbice čini čuda.


Krojeva, dakako, ima razlčitih, a najčešće su maksi suknje punog kruga, pola kruga i nabranog ili sirena kroja, stoga svaka djevojka treba izabrati kroj koji joj najbolje odgovara.

I slavne face vole maksi suknje

Gwen Stefani poznata je po svojim maksi suknjama. Ona odabire izrazito dugačke suknje raskošnih uzoraka koje usklađuje s bijelom majicom i uvijek aktualnom jeans jaknom.

Posebno ju voli mlada glumica Minka Kelly koja je fotografirana u bezbroj kombinacija maksi suknji. Svjesna je da je jedno od najvažniji pravila – šarena suknja, jednobojan gornji dio, a uz ovo obično dodaje velike, vrećaste torbe i sunčane naočale. I što joj više treba?


Maksi suknjama nije odoljela ni uvijek besprijekorno dotjerana Blake Lively pa je tako na snimanju 'Tračerice' opažena u užoj, jarko crvenoj maksi suknji koju je skombinirala s bijelom majicom i srebrnim prslukom.

N.LJ.J.
Foto: Dorothyperkins.co.uk, Missselfridge.co.uk, Zara.com, People

Moda suknje moj stil

Još vijesti