Slika nije pronađena

Kako je problem održavati gustu i kovrčavu kosu, tako je brojnim djevojkama i sa suprotnom situacijom, odnosno ultra tankom kosom. Međutim, postoji rješenje za sve! Kako postoje frizure koje su prilagođene gustoj kosi, postoje i one uz koje se tanka kosa neće ni primijetiti te će pasti u drugi plan!

Brojne djevojke imaju genetski prirodnu tanku kosu koju treba oživjeti! Naravno, postoje brojni preparati za njegu, rast i bujnost kose, no ako ne želiš više izdvajati velike iznose na kozmetiku, ne brini! Postoje razni trikovi i vrste frizura kojima možeš prekriti činjenicu da imaš tanku i slabašnu kosu i vjeruj nam, nitko to više neće niti primijetiti.

1.Bob frizura

 

 

Bob frizure, osim što su eeeekstra popularne, mogu biti najbolje rješenje tvojeg problema! Ravan bob će svakako dati dojam obujma tvoje kose. Duža kosa općenito pada uz lice, tako da je to minus jer se još jače primijeti koliko je zapravo tanka. U svakom slučaju, kratak bob definitivno popravlja situaciju, a da frizura bude maštovitija, napravi razdjeljak po strani i voila, frizura za punih tridesetak sekundi.

2.Stepenasto šišanje

 

 

Brojne glumice i zvijezde su se odlučile na ovaj korak upravo zbog toga što daje nevidljivi volumen i gustoću kose. Stepenasta tehnika šišanja, posebice na kratkoj kosi, osim što izgleda kao da je njegovana i tretirana svaki dan, u potpunosti zamaskira tanku i slabu kosu koja je mnogim djevojkama genetski urođena. U svakom slučaju, idealno je rješenje i za one djevojke koje ne vole puno vremena trošiti na uređivanje kose svaki dan jer je frizura uvijek postojana.

3.Guste, ravne šiške

 

 

Šiške su definitivno must have u zadnjih godinu dana, a osim toga što su šik, mijenjaš potpunu fizionomiju lica. Razlog tome je taj da je fokus uvijek na tvojim šiškama tako da drugi ni ne primijete ostatak vlasišta! U svakom slučaju, što gušći izgled šiški – to bolje.

4.Ultra kratka

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Wafa Ke (@streetstylemtl)

 

Ultra kratka dužina kose, negdje malo ispod vilice, uvelike doprinosi ovome problemu. Posebice ako se poslužiš viklerima ili figarom i napraviš lagane valove da postigneš dodatak volumen na već postojeći, uspjela si u svom naumu.

5.Pixie frizura

 

 

Pixie frizura popularna je dugi niz godina. Mnoge žene su se odvažile na ovu iznimno kratku kosu upravo zato da izbjegnu nespretne poglede na tanke, ispucale vrhove, a samim tim olakšale su si održavanje i jutarnje spremanje! Idealna pixie frizura za tanku kosu bila bi uz malo duže šiške na stranu u kombinaciji neke boje meda. Daje prividnu gustoću kose (baš zato što je kratka), a i pogled se uglavnom zaustavlja na efektnim šiškama!

Foto: Pexels - Mateo Almendares/ Pexels - Rafael Barros

Petra Sokolić

Pogledajte još:

Ukrasi za kosu koji će podignuti cijeli tvoj outfit – tako jednostavne frizure, a opet tako upečatljive

Rep na 10 načina za cure s kosom do ramena: Kako nositi ovu popularnu frizuru, ali ne uvijek u istoj verziji?

Jeste li znali da kosu možete nakovrčati čarapama? Donosimo vam upute za postizanje savršenih valova bez figara

Kosa Frizura frizure za tanku kosu tanka kosa

Još vijesti