Slika nije pronađena

Parfemi, šminka ili nakit, sve su to proizvodi koji su posljednjih nekoliko godina na meti velikih glazbenih i filmskih zvijezda. Osim što pjevaju, plešu, glume ili se jednostavno vole pojavljivati u medijima, mnoge slavne osobe okušale su se i u kozmetičkoj industriji, tako što su kreirale određeni proizvod ili mu samo posudile svoje slavno ime.

Zbog toga na policama parfumerija i raznih drogerija često vidimo najnoviju mirisnu kreaciju popularnih pjevačica kao što su npr. Justin Bieber, Lady Gaga, Beyonce, Rihanna i Christina Aguilera.

Jedna od prvih koja je pokrenula ovaj trend bila je poznata 'crna pantera', britanska manekenka Naomi Campbell, koja je svoj prvi miris lansirala 1999. godine. Nakon velikog uspjeha, ova ljepotica je nastavila s kreiranjem parfema, tako da danas postoji veliki izbor mirisa koji nose njezin potpis. Onaj s kojim je cijelu priču i započela danas je gotovo legendaran, a iako nosi naziv Naomi Campbell, djelo je poznate kreatorice parfema, Ursule Wandel.


Takav uspjeh sebi su poželjele i mnoge druge zvijezde, koje su odlučile uz malo stručne pomoći kreirati svoj miris pa tako u zadnjih par godina pred sobom imamo stvarno veliki izbor mirišljavih bočica s potpisom. No, s pravom se možemo zapitati jesu li razne zvijezde i zvjezdice stvarno uključene u kreativne procese stvaranja parfema ili nekog drugog kozmetičkog proizvoda ili mu u finalnoj fazi samo pridodaju svoje ime, kako bi od njih stvorili lako prepoznatljivi brend.

Osim primamljivih mirisa, imena slavnih nalazimo i na raznim make up proizvodima kao što su npr. ruževi za usne, a jedan od najpoznatijih je onaj kojeg potpisuje britanski top model Kate Moss za kozmetičku kuću Rimmel.

Osim što time proizvodi dobivaju jedan sasvim poseban vizualni identitet, oni se i puno lakše prodaju, a veliki dio tog kolača odlazi upravo zvijezdama čije ime nose.

Što ti o tome misliš? Radi li se o dobrom marketinškom triku ili kreacije s potpisom zvijezda stvarno jesu njihov proizvod iza kojeg čvrsto stoje? Kupuješ li i sama takve stvari?

Sonja Curi
Foto: Photoxpress.com

parfemi zvijezde