Slika nije pronađena

Ovoga ljeta uposli svoje ruke i napravi unikatan nakit, koji je i vrlo trendy modni dodatak. Riječ je naravno o narukvicama, od kojih se ne odvajajmo niti na plaži, a kako bi naučila isplesti jednostavni model ukrašen perlicama dovoljno će biti samo malo prakse i jedan posjet hobi dućanu.

Tako za početak nabavi oko tri metra tanke elastične trakice u boji po izboru te jedan paketić perlica, također po vlastitoj želji. Trakice izreži na tri jednaka dijela, tako da jedan bude otprilike 80 centimetara.

Na vrhu napravi čvor te započni plesti trakice, na način da prvih nekoliko poteza ispleteš samo pletenicu, a nakon toga započneš s dodavanjem perlica.


Po jednu perlu stavi u srednju trakicu te dalje nastavi plesti.

Pokušaj da kraj narukvice bude isti kao početak, odnosno da ostane pri završetku pletenja dovoljno trake kako bi napravila samo pletenicu.

Još ti ostaje da pričvrstiš krajeve pomoću malog čvora, a možeš dodati i male metalne kopče.

Narukvicu ćeš, ovisno o veličini, moći namotati nekoliko puta oko ruke, a što se tiče izbora boja mogu te nadahnuti i omiljene nam boje ljeta, pa će tako vrlo efektno izgledati koraljna ili tirkizna trakica u kombinaciji sa zlatnim perlicama, ali i naravno bilo koji mix koji je baš po tvom ukusu.

Sličan način izrade možeš pogledati u videu ispod:

Sonja Curi
Foto: Polyvore.com

narukvice Moda diy

Još vijesti