Slika nije pronađena

U svom omaru sigurno je imaš i ti, običnu majicu koja, iako ju možeš iskoristiti za mnogo kombinacija, ti je već pomalo postala dosadna. Kako bi joj udahnula popuno novi stil, dovoljno će biti malo truda i par praktičnih savjeta o tome kako sve možeš ukrasiti običan T-shirt, a pritom se naravno i dobro zabaviti.

1. Boje za izradu perlica (Perlen - Maker Pen boja)

Radi se o bojama u tubi koje služe za ukrašavanje tkanina i kože. Kada istisneš boju, stvaraju se blistave kapljice raznih veličina, a na taj način lako možeš ukrasiti majice bilo kojim motivom po svom izboru.

Možeš ih nabaviti u hobi dućanima (ili bolje opremljenim papirnicama), a ove boje su i vodootporne te tako svoju majicu možeš oprati na temperaturama do 40 stupnjeva.

2. Biseri

Kako bi tvoja obična majica u trenu postala elegantan komad odjeće koji ćeš moći nositi u svim prilikama, ukrasi ju biserima. Njih možeš također nabaviti u hobi dućanima ili prodavaonicama pribora za izradu nakita. Prije nego što počneš, uzmi komad kartona i stavi ga između prednjeg i stražnjeg dijela majice, kako se slučajno ne bi prenijelo ljepilo.

Potom uzmi ljepilo za tekstil te na prednju stranu majice na željena mjesta zalijepi bisere. Pusti da se osuše nekoliko minuta, a potom ponosno predstavi svoju novu kreaciju!

3. Transfer boje za tekstil

Svoju majicu vrlo lako možeš ukrasiti pomoću transfer boja za tekstil tako da motiv prvo naslikaš na foliju pa  ga potom preneseš na majicu.

Njih možeš nabaviti u hobi dućanima, a za izradu će ti trebati malo više vremena, jer se boje trebaju dobro osušiti.

Željeni motiv nacrtaj na bijelom papiru, koji potom podmetni pod foliju te izvuci konture. Pusti da se osuši oko 2 sata. Nakon toga konturu ispuni transfer bojom za tekstil, koju ostavi sušiti preko noći. Motiv potom prisloni na majicu i sa stražnje strane ga dobro pritisni peglom,kako bi se čvrsto fiksirao.

Foliju pažljivo odstrani, a ona ti može poslužiti i za daljnje uporabe.

Za koju se god tehniku odlučila, najvažnije je da slobodno daš mašti na volju i svoju majicu ukrasiš motivima koji ti se sviđaju i koje ćeš rado nositi. Dobru zabavu!

Sonja Curi
Foto: Polyvore.com

majice diy

Još vijesti