Slika nije pronađena
Nije neka novost da su haljine koje nose slavne face na vjenčanja, dodjelu Oscara i slične prigode skupe – ali ovo su najskuplji primjerci.

Naravno, riječ je o dizajnerskim komadima koji stoje više nego što mi uopće možemo zamisliti – ponekad čak više od milijun dolara. Za vas svom izdvojili top 5 najskupljih komada prema istraživanju medijske kompanije Getty.

Najskuplja je definitivno zelena haljina Nicole Kidman
s dodjele Oscara 1997. godine, koja košta 2 milijuna američkih dolara i dio je prve kolekcije Haute Couture za Dior.Odmah iza nje, po cijeni, slijedi mala, crna haljina koju je 'izumio' Givenchy, a proslavila ju je legendarna glumica Audrey Hepburn u filmu 'Doručak kod Tiffanyja' . Prodana je na aukciji za milijun dolara.Treća po redu je vjenčanica Kate Middleton, koju je po mjeri izradila Sarah Burton za dizajnera Alexandra McQueena, a platila ju je kraljevska obitelj 320.000 dolara. Rekli bismo čak da je to malo, s obzirom da je riječ o kraljevskoj vjenčanici napravljenoj djelomično od čipke.Četvrto mjesto zauzela je haljina koju je Cate Blanchett nosila na crvenom tepihu dodjele Oscara prije točno deset godina (2007.) iz kolekcije Armani Privé. Iako naoko izgleda sasvim obično, optočena je Swarovski kristalima i košta 200.000 dolara.Peta i posljednja je bijela haljina izrađena od perlica koju je nosila Lupita Nyong’o na dodjeli Oscara 2015. godine. Ona košta 'skromnih' 150.000 doara i apsolutno je prekrasna.Foto: Pinterest

M.Z.

Pročitajte još:

Najskuplje tajice na svijetu – cool ili fail?

Sada broje milijune, a nekada nisu imali za kruh – slavne face odrasle u siromaštvu!

Mali trikovi za veliku razliku: Evo kako će tvoj outfit izgledati skuplje

haljine Cijena najskuplje skupo Audrey Hepburn povijesno

Još vijesti