Slika nije pronađena

Ljeto je pravo vrijeme za odlučiti se i odvažiti na neku malo drugačiju frizuru ili boju kose. Još uvijek stigneš prije početka školske godine isprobati trenutni hit, pitanje je samo – usudiš li se?

Ista boja kose može dosaditi, a nema jednostavnije promjene koju možeš napraviti od toga da odabereš novu boju i ofarbaš kosu. Svi koji su trenutno u potrazi za inspiracijom što novo i drugačije napraviti na glavi mogu pokušati s novim kul modnim trendom. Taman na sredini ljeta kada još imaš vremena eksperimentirati s kosom prije početka školske godine, došao je ovaj trend. Radi se o farbanju kose u dvije različite boje! Nema boljeg načina za promijeniti boju koja ti je dosadila od ovoga. Čak je i Billie Eilish pokleknula pod ovim trendom kada je prije nekog vremena pobojala korijen svoje kose u neonski žutu. Imaš li ti dovoljno hrabrosti za pobojati kosu u dvije različite boje? Kombinacije izgledaju odlično, a koje boje bi bile najbolje za tebe, ovisi i o stilu koji inače furaš. Pobojati kosu na ovaj način možda zvuči malo ludo, ali kada vidiš koliko dobro ispadne, mogla bi promijeniti mišljenje.
S ovim trendom nema pravila – možeš pobojati šiške u jednu boju i ostatak kose u drugu ili napraviti razdjeljak na sredini i jednu stranu u jednu boju i drugu u drugu – što god ti padne na pamet, prolazi. Cijela se stvar počela zakuhavati prije nekoliko mjeseci, a u zadnje vrijeme sve više i više preplavljuje glave djevojaka i društvene mreže.


Ovakav look je uvijek bio popularan, ali među alternativnim ljudima i raznim subkulturama, a sada zahvaća i ostatak svijeta. Trend možeš lako prilagoditi sebi i svom stilu jer izgleda jednako dobro i ako se odvažiš biti potpuno luda s bojama, ali i ako ga odlučiš isfurati na malo suptilniji način.


Neke od ovih kombinacija nisu teško izvedive ni kod kuće – samo ti treba best frendica ili mama i boja za kosu. Čak su i u dućanima te na web shopovima dostupne različite luđe boje koje su savršene za realizaciju ovog trenda, a nisu trajne, već polutrajne. Samo trebaš pažljivo razdijeliti kosu i pažljivo nanositi boju. Ukoliko imaš tamniju prirodnu boju kose, ipak se preporučuje da posjetiš frizera, pogotovo ako planiraš kosu blajhati kako bi se boja što intenzivnije primila. Održavanje boje također nije komplicirano, sve je jednako kao i s običnim bojama, samo nemoj ostati iznenađena ako boje krenu blijediti prije – ipak se često radi upravo o polutrajnim bojama.


Ako se odlučiš na farbanje i/ili blajhanje kose, nemoj zaboraviti redovito hraniti kosu maskama kako bi ostala sjajna i lijepa.

Foto: Instagram/ Freepik

M.T.

Pogledajte još:

[TOP ili FLOP] Billie Eilish je obojala korijen svoje kose u neonsko zelenu boju – look je divlji

Pinterest kaže da je najpopularnija boja kose ovog ljeta jedna neobičnog imena, ali super izgleda!
Njegujete svoju kosu, ali nikada ne vodite brigu o svom vlasištu? To je velika greška!


Kosa ljeto 2019 trend dvije boje ludo bojanje kose

Još vijesti