Slika nije pronađena
U šumi čudnih modnih trendova, trudimo se izdvojiti one najekstremnije. Jedan od njih je ovaj u kojem tvrtka KA Design pokušava 'progurati' majice namjenjene gej populaciji sa svastikom u fokusu.

Iako je svastika originalno simbol ljubavi, onaj kojega je svijet volio do kad ga Hitler nije ukrao, danas ga primarno povezujemo s užasnim zločinima nacizma. Inače, svastika se koristi više od 3000 godina i dolazi iz sanskrta pri čemu 'su' znači 'dobro', 'asti' znači 'biti', a 'ka' je sufiks.

Međutim, danas je sve više zemalja u kojima je zakonom zabranjena jer se smatra simbolom totalitarnog režima pa nismo baš sigurno gdje bismo uopće mogli nositi ove majice. KA Design navodno želi osloboditi ovaj simbol negativne konotacije, što i objašnjavaju u ovom videu objavljenom na Facebooku.



Uskoro su počeli prodavati svoje majice na Teespringu, međutim majice su uklonjene sa servisa nakon kampanje na Twitteru pod nazivom #BoycottTeespring.


No, KA Design nije odustao od svoje 'originalne ideje' već je njihov glasnogovornik potvrdio da njihov projekt želi naglasiti ljubav i čovječnost jer u srži svastika to i simbolizira.

Ipak, mislimo da to nije dobra ideja jer slobodno se nije osjećali milijuni Židova pobijeni u Drugom svjetskom ratu pod simbolom svastike, pa se barem mi možemo ograditi od podsjećanja preživjelih na strahote i NE nositi takve 'moderne proizvode'.



To je naše mišljenje, a koje je vaše?

Foto: Twitter/Facebook

M.Z.

Pročitajte još:

13 najčešćih modnih pogrešaka koje će skroz pokvariti vaš izgled

[ANKETA] Modni predmeti za kojima ekipa trenutno luduje - biste li kupili ovu haljinu, cipele ili torbicu?

OMG Kuda ide moda - kako vam se sviđaju ove trapke ili hlače?

Moda ka design majica svastika modni trend

Još vijesti