Slika nije pronađena

Nike se izblamirao nakon što je predstavio novu seriju tenisica pod nazivom 'The Winged Goddess Of Victory' s modelom Air Force 1 Low. Nakon što su objavili slike novih modela tenisica na svojim društvenim mrežama, pokrenuli su pravi kaos zbog greške koja im se potkrala na lijevoj tenisici. Korisnici društvenih mreža su ih počeli masovno napadati i optuživati da su na taj način povrijedili kulturu i povijest pa zahtijevaju od njih da povuku model s tržišta!

Nike je svojim novim modelom tenisica želio proslaviti istoimenu grčku božicu trijumfa, no više su se izblamirali nego što su proslavili grčku božicu. Čim su objavili slike novih modela, govornici grčkog jezika su primijetili pogrešno napisani natpis na peti lijeve tenisice. Oni su napisali 'ΠΙΚΣ' umjesto pravilnog 'Νίκη' tako da u ovom slučaju njihov natpis na lijevoj tenisici označuje PICS Air, umjesto pravilnog, Nike Air.

Cijela serija tenisica je inspirirana Grčkom i njenim bogovima, no bez obzira na to, pokrenuta je peticija da Nike povuče ovu seriju zbog prevelike i uočljive greške koje su napravili: 'Zahtijevamo od Nikea da se povuče i povuče tenisice Air Force 1' Goddess of Victory 's tržišta. Nike je zloupotrijebio grčku abecedu na poleđini tenisica pogrešno predstavljajući pravopis grčke božice NIKE' – rekla je Angie Xidias koja je i pokrenula peticiju se povuku s tržišta. Ove tenisice još uvijek nisu u prodaji, no slikom koju je Nike objavio su dali do znanja da će se moći kupiti kroz nekoliko tjedana. Očekuje se da će tenisice koštati oko 130 dolara ako Nike prije ne odluči ipak povući model s tržišta zbog skandala koji je nastao.

Pogledajte još:

Došle su u prodaju tajice za mengu – uz njih ti neće trebati uložak ili tampon! I izgledaju normalno

Kakvi se modeli haljina nose ovo ljeto, a kakve su otišle iz mode? Ove 3 makni iz ormara što prije

Kroksice ili voliš ili ne – a sada dolaze i u modelu štikli! Balenciaga predstavlja kroks štikle

greška nike fejl nike tenisice

Još vijesti