Slika nije pronađena

Svakodnevno koristimo kremice, gelove za tuširanje, maskare, rumenila, ali znate li od čega se neki kozmetički preparati izrađuju?

Ako je vjerovati PETI, najpoznatijoj organizaciji za zaštitu životinja, neke životinje ili njihovi dijelovi su neizostavni sastojci preparata koje koristimo svaki dan.

#Pigment koji se dobija iz buba koristi se u proizvodnji ruževa i sjenila. On daje 'punoću' boji.


#Kada se tuširate, velike su šanse da koristite ulje morskog psa. Ono se dobija iz njegove jetre, a nalazi se u većini šampona i gelova za tuširanje. I to baš kada ste pomislili da ste barem u kadi sigurni!


#Buba nikada dosta – osim što se koriste u proizvodnji ruževa, neki njihovi sokovi nalaze se u lakovima za nokte i maskarama. A ti vrištiš kada ugledaš žohara pod krevetom!


#Pijetlove volimo u pećnici, u juhi, a očito i na tijelu. Puno hidratantnih kremica koje koristimo prije spavanja sadrže tvar koja se dobija iz pijetlovih krijesta.


#Možda najnevjerojatniji sastojak losiona za tijelo su – kravlji i svinjski mozgovi! Pitate se zašto je taj sastojak važan? Zahvaljujući njima, naša koža ima željeni sjaj kada se namažemo.Foto: Peta video
I.N.Životinje Kozmetika

Još vijesti