Slika nije pronađena

Prva štikla bez roka trajanja prodaje se sa garancijom od tisuću godina i neće se izlizati, ofucati niti pokazati bilo kakve znakove nošenja!

Tužan je to dan za svaku djevojku i ženu kad shvate da im se omiljeni par cipelica izlizao, da su pete došle svome kraju ili pukle i da se kroz potplat gotovo vidi pod po kojem hodate. S tim parom cipela morat ćete se oprostiti i to je do sada jednostavno bio prirodni tok života svake obuće koju si priuštite.

Oproštaj od omiljenog para cipela možda će postati stvar prošlosti, zahvaljujući ovom paru štikli koje u vaš dom dolaze s tisućljetnom garancijom. Zvuči kao bajka, zar ne?

Neuništive štikle osmislio je i dizajnirao 48-godišnji dizajner Chris Shellis iz Birminghama i tvrdi da su ovo najudobnije štikle unatoč tome što su napravljene od istog materijala kao vilice i noževi s kojima klopate svaki dan.

Cipele su napravljene od čvrstog nehrđajučeg čelika i srebra no obrubljene su i podložene silikonskim umetcima. Također se prilagođavaju obliku stopala i kretanju nogu – za maksimalnu udobnost.

Borgezie Riviera” štikle zbog svega toga koštaju vrtoglavih 1000 funti, ali njihov “otac” tvrdi da na njih treba gledati kao na investiciju u budućnost. Objasnio je: “One jednostavno ne mogu ostarjeri niti se istrošiti na bilo koji način.

Cipele također dolaze sa doživotnom zalihom srcolikih izmjenjivih uložaka za pete i stopala koji su jedini dijelovi cipele koje treba povremeno zamijeniti.

Chris dizajner o svojoj neobičnoj ideji izjavio je: “Želio sam stvoriti nešto što će postati ikona, ali i dostupno svim ženama. Ove su cipele dobra investicija – žene ih mogu ostaviti svojim kćerima ili čak unukama. Znam kroz što žene prolaze noseći visoke pete – skinu ih i imaju natiske i žuljeve po cijelim stopalima. Ove su cipele udobne bez da je udobnost utjecala na atraktivan izgled. Dao sam ih modelima koje su ih nosile 10 sati dnevno na modnim pistama – ne postoje točke pristiska na vašim nogama niti stopalima.

Trebalo mu je 2 godine da završi dizajn za ove neuništive cipele, ali je jako zadovoljan rezultatom. Rekao je: “Bio je to zbilja težak proces jer sam morao misliti na ortopedske kvalitete jednako kao i na modni izričaj. Želio sam da budu djelo umjetnosti u kojem žene mogu uživati čitavog života. Sa izmjenjivim potplatima i petom – ove cipele zbilja traju vječno!

Što se održavanja tiče, Chris preporuča da se s vremena na vrijeme istuširate ili okupate u kadi s ili u njima.

Sviđaju li vam se?

L.B./izvor: borgezie.com

Štikle borgezie riviera

Još vijesti