Slika nije pronađena

Kad pomisliš na svijet supermodela, sigurno zamisliš hrpu mršavih, lijepih i elegantnih djevojaka i mladića savršenih proporcija. Unatoč tome, ideal ljepote mijenjao se kroz povijest i nešto što je danas standard ljepote – definitivno to ne mora biti i za 10 godina.

Štoviše, industrija mode i ljepote u zadnje vrijeme propituje standarde ljepote i ideju toga što je privlačno, a što ne. Sve češće na modnim pistama viđamo modele svih oblika i veličina, iako još uvijek prevladavaju modeli poput Twiggy.

U svijetu mode i ljepote u nekom trenutku dođe do zasićenja sličnim ljepotama i izgledima kojima svi modeli teže pa se počnu pojavljivati neobični modeli čija je ljepota drugačija i vanserijska. Evo nekoliko najneobičnijih modela na svijetu!

Andrej Pejic

Andrej Pejic je bio najpoznatiji androgeni maneken, a danas je transrodna osoba, točnije žena. Otkriven je u McDonald'su u kojem je radio kao 17-godišnjak, a danas je među 100 najseksi žena na svijetu po čitateljima FHM magazina.

Casey Legler

Casey Legler je bivši plivač olimpijac, a danas je supermodel. Ono što je najneobičnije kod Casey je činjenica da se radi o prvoj ženi koja je dobila angažman kao muški model. Potpisala je ugovor s agencijom Ford Models kao muški maneken.

Daphne Selfe

Kaže se da karijera modela traje maksimalno do 40-e godine, ali to nije slučaj sa Daphne Selfe koja se ovim poslom bavi već 60 godina. Napunila je 85 godina i ne namjerava se povući. Trenutno je najstarija manekenka, a na modnim pistama predstavlja brendove kao što su D&G i Tata-Naka.


Ric Genest

Rick Genest, poznatiji kao Zombie Boy, rođen je u Kanadi, a većinu tinejdžerskog žuvota proveo je putujući s ruksakom po svijetu. S 19-godina je upoznao tattoo majstora Franka Lewisa koji je njegovo tijelo pretvorio u živu umjetnost. Otkrio ga je Nicola Formichetti, modni savjetnik Lady Gage koji mu je ponudio gažu u Gaginom spotu Born This Way. Danas radi kao uspješan model, a zastupa ga agencija Ford Models.

Shaun Ross

Shaun Ross je prvi albino model na svijetu. Profesionalni je plesač, a manekenstvom se počeo baviti sa 16 godina. Krasio je naslovnice mnogih magazina uključujući talijanski Vogue i GQ.

Nosio je kolekcije za Givenchy i Alexandera McQueena, a glumio je i u spotovima E.T. Katy Perry i Party Beyonce.

Moffy

Moffy je mlada, lijepa, ima pune usne kao Angelina Jolie i sve ostale crte koje su potrebne za postati supermodel. Jedina mana su joj oči koje bježe u križ. Njena neobična ljepota zadobila je pozornost medija, ali i modne industrije u kojoj uspješno radi kao model.

Jilian Mercado

Jilian Mercado

Jilian Mercado, djevojka koja boluje od mišićne distrofije, iz zezancije se prijavila na modni casting, a na njeno iznenađenje – odabrali su baš nju. Jilian je danas zaštitno lice Diesela, a unatoč invalidskim kolicima, na pisti se snalazi jednako dobro kao i druge manekenke.

L.B./izvor: lolwot.com

foto: Instagram

Pročitajte još...

...Novi trend na modnim pistama: Picasso lice na modelima...

...WOW! Ima 60 godina, a ona i kći izgledaju kao sestre...

...'Najljepša djevojka na svijetu' – je li to preteška titula za 9-godišnju curicu?...

supermodeli neobični manekeni svijet mode i ljepote moffy jilian mercado daphne selfe Shaun Ross zombie boy Andreja Pejić

Još vijesti