Slika nije pronađena

17-godišnja Olivia McMillan počela se natjecati na izborima ljepote u sedmom razredu osnovne škole jer je vidjela koliko se njena prijateljica godinu dana ranije zabavila, a pritom i pobijedila.

Volim pjevati i biti na pozornici, a izbori za miss još su jedna mogućnost da radim upravo to”, objasnila je Olivia. I isplatilo se! Ove godine Olivia se ovjenčala titulom za Miss Amerike, ali u kategoriji “Izvanrednog tinejdžera”. No, do te titule nije stigla lako.

Tijekom godina, naučila je mnogo zahvaljujući natjecanjima, a jedna od najvažnijih stvari je da sve to ne smije shvaćati preozbiljno: “Smiješno je to – prije nego izađem na pozornicu, zaboravim sve stihove pjesme koju moram otpjevati. Stanem pred ljude, počnem paničariti, ali onda duboko udahnem i riječi se same počnu vraćati. Ne shvaćam se preozbiljno jer nisam savršena.


Ovo je stav pozitivne djevojke koji svi volimo. No, pritisak prilikom ovakvih natjecanja stvaran je, a kad se tek počela natjecati često je slušala komentare na račun svoje težine. Olivia nije tipična manekenka! Visoka je, zdrave težine i snažnije građe od većine modela. Ipak, nije dozvolila da ju takvi zli jezici izbace iz takta: “Slušala sam te kritike i osjećala se loše pa sam shvatila da nisam zdrava iako uopće nisam bila debela.

Dugo se borila s dijetama jer su joj ovakva netjecanja stvarala osjećaj da mora biti mršava. No, umjesto da se zbog toga loše osjeća, danas je zahvalna na tom iskustvu jer je odlučila biti zdrava i fit, a ne se izglednjivati i mršavjeti: “Nije bilo lako izgubiti kilograme, ali radila sam sa osobnom trenericom koja mi je bila i nutricionistica.” Rezultat Olivijinog truda je zdrav duh i zdravo tijelo, a kilaža savršena za njen oblik tijela!

Zbog toga su joj se počele javljati djevojke koje su se borile s istim nesigurnostima i problemima, a koje je nadahnula Olivijina priča.

Presretna je i što je osvojila 30 tisuća dolara vrijednu stipendiju za fakultet čime je pokazala da nisu sve djevojke koje se natječu u natjecanjima ljepote manje inteligentne.

I dok se bori sa zadnjom godinom u srednjoj školi i prijavama na fakultete, prihvatila se i humanitarnog rada u udruzi National Siblings Support Project, organizaciji koja pomaže osobama koje imaju braću ili sestre s posebnim potrebama. Ovu organizaciju odabrala je jer ima bipolarnog i autističnog brata.

Što bi ova tinejdžerica poručila drugim tinejdžerima? “Volite sebe i cijenite svoj život, bez obzira na karte koje vam je dodijelila sudbina.

L.B./izvor: Teen Vogue

foto: Facebook@MissGeorgiaPageant

olivia mcmillan izbori za miss Dijeta ljepota

Još vijesti