Slika nije pronađena

Činjenica jest da je, usprkos svojim godinama, još uvijek jedan od najtraženijih svjetskih top modela i da se njeno ime redovito pojavljuje na listama žena s najviše stila. Zato nema razloga da ne poslušamo modne savjete koje je Kate Moss u nedavnom intervjuu za britanski The Times dala čitateljicama:

Prestani se toliko truditi.

Pazi da se u tvom izgledu ne vidi da se previše trudiš. Ustvari, prestani se truditi oko svakog detalja i kombiniranja boja i uzoraka svog outfita. Najbolje kombinacije koje nekome daju osobnu notu su upravo one nespojive.

Okuraži se.

Budi hrabra i isprobaj novu frizuru. Ona može potpuno transformirati tvoj izgled i postati ti inspiracija pri izboru odjeće, načinu na koji je nosiš i kombiniraš.

Kombiniraj.

Prestani slijepo sljediti trendove. Napravi miks od novih i starih komada odjeće, dizajnerskih i onih s placa – opcija ima bezbroj. Ja sam, primjerice, na vjenčanje svoje prijateljice nosila prekrasnu dugu Chanelovu toaletu u kombinaciji s retro kapicom i ogromnim naušnicama koje sam nabavila u Turskoj. Doslovno su začinili haljinu na sasvim nov način.

Ne zaziri od second hand dućana.

Možda tamo nećeš pronaći komad u koji bi odmah uskočila, no svaki od njih pažljivo odmjeri. Vintage odjeća može izgledati fenomenalno ako se samo malo doradi. Pomaže ako znaš dobru krojačicu, no većinu prepravaka možeš napraviti i sama – promjeniti ovratnik, dužinu ili rukave.

Pripazi na kaput.

Kada se spremaš za izlazak, nemoj misliti samo na odjevnu kombinaciju u kojoj ćeš provesti večer. Ako ona ne odgovara uz tvoju jaknu ili kaput, djelovat će očajno a vidjet će te mnogi... Tu se isto ne smiješ bojati eksperimentiranja – zašto ne obući kratku kožnu jaknu uz dugu romantičnu suknju ili možda krzneni kaput uz poderane traperice i običan t-shirt.

I.V.

Kate Moss moda