Slika nije pronađena
Trapke su već desetljećima hit – i iako su osmišljene s ciljem da budu uniforma rudara, tvorničkih radnika i farmera, one su, zahvaljujući popularnosti vesterna postale dio imidža buntovnika i zavodnika i 'haraju' modnim pistama i ulicama diljem svijeta.A osim što su levisice simbol dobrih traperica i uvijek viđeni dio svakog imidža, one vrijede bogatstvo, barem ako je suditi po cijenama koje mogu postići na eBayu. Najskuplje i najstarije levisice postigle su cijenu od 150.000 dolara i čuvaju se u sefu kompanije u San Franciscu i karakteriziraju ih zakovice u kutevima koje sprječavaju trganje džepova.

Trapke iz 1873. godine, koje je pronašao američki par u rudniku zlata, na eBayu su u prosincu 2013. godine prodane za 50.000 dolara, piše Daily Mail, pa vam sugeriramo da dobro prokopate ormare svojih staraca, baka i djedova i svih starijih članova svoje obitelji u potrazi za ovim 'skrivenim blagom'.Ove trapke (na slici) iz 1950. na eBayu su se prodale za čak 6000 američkih dolara.


Kako znati vrijede li stare hlače koje si pronašla cijelo bogatstvo?

Osnovno je pravilo 'što starije, to bolje'. Kolekcionari su za stare trapke voljni dati i po nekoliko tisuća dolara, samo ako zadovoljavaju nekoliko uvjeta.

1. Tamni traper vrijedi više od svijetlog i nenošeni ili malo noše više od 'istrošenog'.

2. Bolju cijenu postižu manji brojevi – one trapke čiji je struk manji od 76 cm prodat će se najlakše i po najvišoj cijeni.

3. Veliko 'E' u imenu tvrtke vrijedi više od malog.4. Bakrene zakovice daju poseban 'štih' trapkama i dokaz su vintage primjerka koji puno vrijedi.5. Kožne zakrpe više vrijede od 'običnih'.6. Originalni šavovi cjenjeniji su od porubljenih i popravljanih.I ne, onaj koji ih kupi neće ih objesiti u svoj ormar i čuvati ih kao blago – prave face će ih isfurati sa svim njihovim manama, rupama i mrljama. Pa sada ti odluči – hoćeš li ih prodati i zaraditi pravo malo bogatstvo ili ćeš ih nositi poput kolekcionara. Nama su trapke vječni favorit za svaki outfit!

Foto: DenimTraders.com/Pinterest

M.Z.
Pročitajte još:

Precool DIY trik - trapke koje će gledati cijela škola

Trikovi pravih shoppingholičarki– koje je pravo vrijeme za kupovinu određene odjeće?

Ove su trendi hlače podijelile internet: Jednima su pre drugima su koma

Traperice Cijena vrijedno levis Levisice bogatstvo trapke

Još vijesti