Slika nije pronađena

Šopingholičarke, oprez! Pojavio se novi trend koji će vam se sigurno svidjeti! Ako si već čula za njega ili ga možda već prakticiraš, svakako nam pošalji svoj pseudonim da te možemo pratiti. Ako još nemaš pojma o čemu govorimo, čitaj dalje. Naime, već neko vrijeme na YouTubeu se pojavila nova podvrsta videa: tkz. Haul (što na engleskom znači ulov), na kojem cure pokazuju svoje ulove tj. ono što su kupile.


U kratkim filmićima pred kamerama pokazuju i raspravljaju o upravo kupljenim cipelama, najnovijim kaputima, a one koje misle da se kuže u stil, daju savjete sa čime što   kombinirati. Raspravlja se i o šminci i preparativnoj kozmetici, cure pokazuju nove lakove za nokte, pokazuju kako se našminkati, koje su kreme najbolje i slično. Trenutno postoji već više od 200 000 filmića, a brojke se povećavaju iz dana u dan.

Ako se pitaš što tjera te cure da haulaju, razlozi su razni. Neke vjerojatno time olakšavaju grižnju savjesti koja se često javlja nakon kupnje, u stilu, kad sam već to kupila i potrošila previše love, barem da se time pohvalim pred cijelim svijetom. Neke jednostavno žele podijeliti svoja umijeća u šminkanju ili stajlingu sa drugima ili pak naći ljude slične sebi koje će ih slijediti.

Dobar razlog je i moguća zarada, jer ako postaneš popularna i na tvoje filmiće klikne puno ljudi, od Youtubea ćeš dobiti i određeni iznos ovisan o broju klikova, koji će više nego dobro poslužiti kao džeparac (od kojega možeš kupiti još stvari, koje onda možeš opet pokazati u novim filmićima… ah, koji začarani krug :).

Jedna od prvih video blogerica bila je Kandee Johnson, koja je počela sa kratkim videićima u kojima je pokazivala kako se našminkati, preporučala novitete u kozmetici, a danas je poznata i tražena vizažistica.


Mi pratimo cure koje se skrivaju iza pseudonima juicystar07, DulceCandy87, Allthatglitters21 i baš su  nam zabavne. Provjeri ih i ti ili pak nađi svoje favorite među bezbroj drugih profila.


Hauling je  zasad najrašireniji i najpopularniji u Americi te po Zapadnoj Europi, a kod nas je još u povojima. Što ti misliš, kako ti se sviđa hauling? Razmišljaš li o tome da postaneš jedna od “haulerica” i proširiš trend po Hrvatskoj ili ti je sve to baš glupo?


Jasna Rausavljević

hauling youtube moda