Slika nije pronađena

Dove Fashion.hr ove se sezone preselio na odličnu i vrlo trendi lokaciju - Muzej suvremene umjetnosti. Mora se priznati da pista, ambijent i cijela organizacija djeluju vrhunski i vrlo profesionalno. Jedina je zamjerka hladnoća u dvorani, zbog poluotvorenog prostora održavanja revija, za što su organizatori, doduše, ponudili lijepe dekice da se gosti mogu ugrijati.

Došlo je dosta celebova, ali je cijeli event ipak zadržao dojam profesionalne manifestacije na kojoj se predstavlja moda,a ne estradnog  spektakla na kojem će neka naša zvijezda pokazati novog dečka. Dakako, za one koje i to zanima, treba spomenuti i poznate koji su bili prisutni: pomalo komične Nives Celzius i njene dvojnice, u identičnim haljinama Nataše Kos, simpatični Vlado Šola, Luka Nižetić, glumice Tamara Garbajs i Ankica Dobrić, Alka Vuica, Josipa Pavičić te cijela vesela ekipa Red Carpeta.



Prvo su modele prikazali dvojac ENVY ROOM. Kolekcija inspirirana likom stripa Poison Ivy, u većinom za njih karakterističnim tonovima pudera, crnom, bijelom i tirkiznom, bila je puna malih ružica koje su ukrašavale haljine, zatim zanimljive su bile i skraćene krinoline, takozvane cage dresses, koje su ili izvirivale ispod ili pak izvana radile simbiozu sa nježnim materijalima haljina.



NATAŠA KOS je pak pokazala da prati trendove, te su njene kreacije bile većinom u vrlo popularnim pastelnim bojama: rozoj, žutoj i zelenoj. Inspirirala se putovanjem u Grčku i njihovom mitologijom, a kolekcija je bila ženstvena, sa zgodnim naborima i etno detaljima poput srebrnih novčića i zlatnog veza. Meni su se najviše svidjeli kombinezoni i cipele s punom petom koje je predstavila.



Treći se predstavio ZORAN MRVOŠ sa vrlo dobrom kolekcijom u kojem se približio trenutno također vrlo popularnom povratku minimalizma i pročistio krojeve svojih modela. No, zato je haljine ukrasio srebrnim ljuskicama, zgodno postavljenim volanima, a sve to u većinom crnom i antracit tonalitetu. Posebno je šarmantan bio posljednji izlazak kad je na pistu uz manekenku izašao i preslatki pas pasmine doga.



Na kraju je prikazana i kolekcija koja je izazvala sveopće oduševljenje i pljesak publike, ona IVICE SKOKE. Umjesto uobičajene, pomalo sigurne prezentacije, uz zvukove pjesme Tainted Love u izvedbi Marylina Masona, Skoko je predstavio manekenke u crnim kacigama, te je cijeli dojam bio pozitivno šokantan i rokerskog duha. I haljine su bile inovativnije no inače, uz odlične metalne lančiće kao dodatke samim haljinama, vojničkih epauleta koje su ostavile snažan dojam.



Toliko o prvoj večeri, drugu večer nas, između ostaloga očekuju revije Ivice Klarića, Roberta Severa te Dove Men na kojem će se kao manekeni predstaviti vrlo popularni hokejaši kluba Medveščak.


Jasna Rausavljević
Foto: Jasna Rausavljević i Fashion.hr

Dove fashion.hr

Još vijesti