Slika nije pronađena

Druga večer Dove Fashion.hr potpuno me oduševila i to najprije organizacijom koja je opet stvarno savršeno funkcionirala, od protokola i sistema rasporeda sjedenja po uzoru na revije vani (gdje je svaki novinar imao imenom i prezimenom označeno mjesto te nije bilo zbrke koja se često događa na modnim eventima kod nas), odličnog osvjetljenja revija na kojem su manekenke i odjeća izgledale još bolje, pa sve do redom odličnih revija koje su bile prikazane.

Reviju je otvorio IVICA KLARIĆ kolekcijom inspiriranom 50tim godinama prošlog stoljeća, u kojoj je naglasio ženske atribute: ramena, struk i bokove. Bilo je tu zanimljivih krojeva i kontrukcijskih rješenja, a od boja dominirale su crna i bež u raznim kombinacijama. Odlični su bili i modni dodaci, cipele iz kolekcije za Peko, ogrlice i super glamurozne šilterice s detaljima od bisera i štrasa. Lijepa luksuzna vizija suvremene žene.


Iako mlada, ANA MARIJA RICOV pokazala je vrlo zrelu i zaokruženu kolekciju za urbane ratnice kojima je u odjevanju najvažnija komocija i funkcionalnost. Kreacije su bile slojevite, većinom tamnijih tonova s akcentima narančaste, hlače su bile naborane ili sa zanimljivim prorezima, preko njih nemarno su prebačeni cool prsluci od umjetnog krzna i kože ili male torbice za preko ramena, te veliki šalovi oko vrata.


Još relativno nepoznata ALEKSANDRA DOJČINOVIĆ predstavila je pak  kolekciju za ženu koja želi izgledati elegantno i luksuzno u svim prilikama, na poslovnom sastanku ili glamuroznom večernjem izlasku. Zato je cijela kolekcija sašivena od najfinijih materijala poput svile, tafta i ponekog umjetnog krzna. Komadi su većinom u pastelnim bojama te crnoj, neki imaju još uvijek popularna naglašena ramena, a uz većinu lookova dolaze i odlične torbe u crnoj i rozoj boji. Sve u svemu, obećavajući početak za mladu dizajnericu.


ROBERT SEVER je još jednom pokazao da je jedan od naših najboljih dizajnera. Za temu je uzeo već sto puta korištenu ideju o crno/bijelom i op-artu, ali je opet uspio stvoriti odlične i drukčije komade.Grafičke motive dijelom je printao na odjeću, a dijelom nadopunjavao plastičnim aplikacijama, stvarajući pomalo trompe-l’oil efekt. Bilo je tu i printanih tajica i prozirnih komada. Kolekciju su nadopunjavale već dobro poznate torbe (ovaj put doktorske) i ogrlice.


Za kraj, žensku publiku posebno je razveselila revija DOVE MEN, na kojoj su kreacije Ana Marije Ricov, Ivice Klarića i Igora Galaša pistom prošetali zaštitno lice Dove kampanje Vlado Šola i još zanimljiviji mladi i zgodni ili manje zgodni, ali šarmantni hokejaši ultrapopularnog zagrebačkog Medveščaka. Bilo je tu zabavnog navijanja i pljeskanja suigrača koji su gledali iz publike, a od odjeće najbolji su bili Galaševi džemperi i Klarićev bež kaput.


Od poznatih faca, ove su večeri bili prisutni Natali Dizdar i njen ″učenik″ iz Zvijezde pjevaju Viktor Drago, legendarna Ivana Popović, aktualna miss Hrvatske Ivana Vasilj, Lana Biondić, Ivana Husar, Ornela iz Big Brothera, popularna Biba Ana Begić i brojni drugi.


Jasna Rausavljević

Foto: Fashion.hr

Dove fashion.hr

Još vijesti