Slika nije pronađena

Trenutno najpopularnije ime na svijetu za djevojčice nose i mnoga ženska djeca u Hrvatskoj. Lako se izgovara na mnogim jezicima, a znači 'mudrost'.

Jedno žensko ime prednjači pred ostalima kada govorimo o svjetskoj popularnosti, a do toga zaključka došla je američka stručnjakinja za imena Laura Wattenberg. Najpopularnije ime za djevojčice u svijetu je – Sofia. Među zemljama u kojima ima najviše Sofia su Meksiko, Italija, Rusija i SAD.

Laura Wattenberg, stručnjakinja za imena koja je provela analizu, kaže da ime Sofia premašuje kulture i granice.

'Zapanjujuće je da na toliko različitih jezika i u toliko različitih kultura jedno ime zvuči jednako. To sigurno govori nešto o načinu na koji se kultura danas prenosi', rekla je Laura Wattenberg za Live Science. Sofia je među prvih 25 imena u dvije trećine zemalja koje vode statistiku o učestalosti davanja određenih imena djeci, većinom u Europi i Americi, no jednu generaciju prije, ovo ime nije bilo popularno. Njegovu trenutnu veliku popularnost Wattenberg objašnjava činjenicom da se ime lako izgovara na raznim jezicima i da znači 'mudrost'.


'Danas roditelji djeci daju više unikatna imena za koja ujedno smatraju da zvuče modernije'
, kaže Wattenberg te dodaje da bi 'kraljici' ženskih imena popularnost uskoro mogla početi opadati baš zato jer ima puno Sofia.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr
I.N.

Pročitajte još:

I oni to rade – zvijezde koje 'guglaju' svoja imena!

Prvo slovo tvog imena – koje tajne krije?

Svemirko, Pile, Izvorka – stvari koje će shvatiti samo ljudi s neobičnim imenom

Imena najpopularnija