Slika nije pronađena

Kada smo već prošli kroz niz `službenih` spojeva sa simpom, dođe vrijeme kada krenu opuštenija druženja, poput dejtova uz film. U takvim situacijama uvijek se pitamo koji žanr izabrati, a ne biste vjerovali koji je dokazano najbolji za to.

Zapravo se ne radi o romantičnim komedijama ili teškim ljubavnim dramama, nego o hororima! Postoji i znanstveno objašnjenje zašto je to tako, a krije se u adrenalinu kojeg strah izaziva u nama. Ubiti, radi se o tome da adrenalin povezujemo i s nekim drugim osjećajima, poput onih ljubavnih pa se zato lakše zaljubimo u osobu s kojom smo gledali film strave i užasa koji nam je sledio kosti.

Ovo je još jedan dokaz koliko je ljudski mozak kompleksan, a ovome ide u prilog i činjenica da Stockholmski sindrom postoji, a to je situacija u kojoj se žrtva zaljubljuje u svog zlostavljača jer je kao `s njim prošla sve najgore`.


Zamjenjivanja osjećaja adrenalina s osjećajem zaljubljenosti prilikom gledanja filma se stručno naziva `the love bridge` (most ljubavi), a jedno davno istraživanje iz 80-ih isto tako govori o povezanosti ljubavi i horor filmova, ali u drugačijem kontekstu. Ti znanstvenici su tvrdili da nas horori čine privlačnijima suprotnom spolu.

Ovo je dobro znati jer sljedeći put kada ne budemo sigurni sviđamo se simpatiji ili ne, sve što trebamo napraviti jest predložiti mu zajedničko gledanje Conjuringa ili pak Slagalice strave.


Izvor: news dose

Foto: shutterstock

I.P.

Pročitajte još:

KVIZ: Koji filmski žanr predstavlja tvoj ljubavni život?

Koju boju trebaš nositi ako želiš privući pažnju simpatije?

Izvisila na dejtu pa pa odlučila izvesti samu sebe

horor na dejtu dejt film

Još vijesti