Slika nije pronađena

Tate D. Rhodes navodno je ošamario svoju 17-godišnju kćer, udarao ju i po licu i nogama, počupao za kosu i povlačio po kući nakon što je na njenom telefonu pronašao neke golišave fotografije koje je slala dečku. Nakon toga zabranjen mu je svaki kontakt s kćerkom, a morat će platiti i 5 tisuća dolara jamčevine za izlazak iz zatvora.

Pitanje “sextinga” (slanja seksi fotografija i poruka) opet je podijelilo javnost. Neki se roditelji slažu s reakcijom ovoga oca, dok su drugi zgroženi i smatraju da je pretjerana.

U više od 20 država – uključujući Kaliorniju, New York i New Yersey – uvedeni su zakoni koji se odnedavna bave problemom tinejdžera koje uhvate u sextanju. Seksulano eksplicitne fotografije maloljetnika smatraju se maloljetničkom pornografijom, a u nekim dijelovima ovih zemalja zbog toga biste mogli ozbiljno nadrapati ako pronađu takvu fotografiju na vašem telefonu, ako ste je podijelili ili fotografirali!

Zbog ovoga roditelji pokušavaju mlade podučiti o svim potencijalnim posljedicama njihovih postupaka, a dozvoljeno im je intervenirati i disciplinirati vlastitu djecu kod koje pronađu ovakav sadržaj.

Unatoč tome, je li ovakva reakcija roditelja opravdana? Discipliniranje ne podrazumijeva fizičko kažnjavanje i udaranje već razgovor ili neki drugi način na koji bismo djevojkama (koje češće šalju golišave fotografije) objasnili da postoje i bolji načini za privlačenje nečije pozornosti.

Što vi mislite? Kako bi vaši roditelji reagirali da pronađu sličan sadržaj na vašim telefonima?

L.B./ izvor: The Stir

foto: sxc.hu

Sexting roditelji

Još vijesti