Slika nije pronađena

Pisali smo već o slučajevima navodnog neprikladnog odijevanja u školu – 2016. godine je ravnatelj škole u Alabami proglasio neprimjereno odijevenom učenicu koja u školu došla potpuno pokrivena u tuniki, tajicama i džemperu (i poslao ju kući), a godinu prije je druga američka srednjoškolka u školu došla u širokoj dugoj majici i tajicama pa je doživjela istu sudbinu.

Sada donosimo priču iz našeg neposrednog susjedstva – iz Bosne i Hercegovine! Jedna naša čitateljica (podaci poznati redakciji), koja pohađa tamošnju osnovnu školu  nam se javila u DM na Instagram kako bi nam ispričala svoju priču za koju bi željela da se zna (jer je pomalo apsurdna). Nju je kući poslao razrednik s argumentom da 'njezine hlače previše otkrivaju'. Donosimo vam fotku njezinog outfita za školu taj dan.


'Bila sam ljuta i nisam mogla shvatiti zašto sam vraćena kući', prokomentirala nam je učenica iz BiH. 'Odmah sam nazvala mamu i rekla joj što se dogodilo, a ona je otišla u školu da vidi da se nije desilo nešto gore jer nije razumjela zašto sam poslana doma', nastavila je.

Rekla sam i je da dosad nije bilo sličnih slučajeva, barem koliko ona zna, odnosno da nitko do sada u toj osnovnoj školi nije potjeran s nastave zbog neprimjerenog odijevanja. Napomenula je da ju je taj događaj jako pogodio jer je jako osjetljiva osoba i da bi voljela dobiti objašnjenje koje može shvatiti. Zato mi pitamo vas – je li ovo stvarno neprimjereno odijevanje?Foto: Shutterstock/Privatna arhiva


M.Z.

Provjeri još...

Pripijene haljine oblači u školu: odijeva li se ova učiteljica neprimjereno?

Mamu pozvali u školu jer se kćer `neprimjereno` obukla

Opet je počelo: djevojku potjerali s nastave zbog 'neprimjerene odjeće'

neprimjereno odijevanje odjeća osnovna škola trapke

Još vijesti