Slika nije pronađena
Ovo je nešto što sigurno niste znali, iako ste možda pomišljali da bi takvo što moglo biti točno. Kako je potvrdila znanost, izgleda da je ljubavna veza puno uspješnija ako je u njoj cura ta koja je 'glavna'.

Kako donosi Smooth.com, u nedavnom istraživanju dokazano je da će veza biti bolja i trajati duže ako je cura ta koja odlučuje o nekim stvarima u vezi. Naravno, pod tim ne mislimo da dečki u vezi ne smiju imati pravo glasa, ali su čak i znanstvenici dokazali da je puno bolja ona veza u kojoj je cura ta koja 'vodi show'.

via GIPHY


Američka profesorica Laina By-Cheng tvrdi da nejednakost u vezi ne utječe previše na muški spol pa zato ne čini neku veliku razliku ako cura bude te koja odlučuje o važnim stvarima u vezi, ali i onim manje važnima oko kojih se svaki par teško dogovara. Izgleda da dečkima stvarno nije važno odlučuju li oni kamo ćete ići na spoj ili koji ćete večeras gledati film.


'Kada su muškarci 'slabiji' u vezi i ne odlučuju o tome, to ih ne smeta jako. Oni ne vide te odnose kao manje intimne ili manje stabilnije od odnosa u kojima su oni ti koji su dominantni. Za razliku od njih, 'manja moć' u vezi kod cura je povezana sa smanjenom intimnošću i stabilnošću', rekla je profesorica By-Cheng.

via GIPHY


To bi značilo da se cure mnogo lošije osjećaju ako o nekim stvarima u vezi nisi one koje odlučuju, a zato i sama veza može biti u opasnosti. Prekid se često događa kad je netko u vezi nezadovoljan situacijom u kojoj se nalazi, a čak su i istraživanja pokazala da je curama važno da one budu te koje odlučuju o ključnim stvarima u ljubavnoj vezi. Stvarno zanimljivo!

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

Pomiriti se s bivšom ljubavi – DA ili NE? Šest znakova da je to dobra ideja i pet da ipak nije

Ako na ovih sedam pitanja odgovorite sa 'da' – još uvijek niste preboljeli bivšu ljubav

Ljubav ili samo privlačnost? Odgovori iskreno na ova pitanja i saznaj što točno osjećaš

tinejdžeri veza ljubav

Još vijesti