Slika nije pronađena

Knjige iz Harry Potter serijala popularne su među mlađom i starijom populacijom, svi ih vole čitati. Osim što su zanimljive, knjige su u neku ruku i poučne. Ali ne ako se pita ovog svećenika. Za njega je Harry Potter ogromno zlo.

Harry Potter je jedna od najpopularnijih serija knjiga (i filmova) u posljednjih nekoliko desetljeća, ali nisu svi pozitivni i oduševljeni njima. Pastor Dan Reehill u katoličkoj školi St. Edward u Tennesseeju je izjavio kako knjige sadrže stvarne kletve i čarolije te da ih se zbog toga mora ukloniti iz dohvata mlađih generacija, piše Idesh.net. 'Ove knjige predstavljaju magiju i dobra i zla, što nije istina, ali u stvari je pametna obmana. Prokletstva i uroci korišteni u knjigama su stvarne psovke i čarolije; koje kad ih čovjek pročita, riskiraju uvođenje zlih duhova u osobu koja čita tekst '.

via GIPHY


To piše u mailu koji je pastor Reehill poslao roditeljima učenika. Nije li mogao samo poslati anđela Gabrijela da saopći vijest?

Došao je do odluke o uklanjanju knjiga nakon konzultiranja s nekoliko egzorcista iz SAD-a, ali i Vatikana, dodaje Idesh.net.

On kao pastor u školi ima nepobitno pravo donošenja ovakvih odluka. I tako… 21. stoljeće, a djeca ne smiju čitati bajke J.K. Rowling o metloboju, grifonima i klincima koji spašavaju svijet od nevjerojatnog zla, ali bajke o čovjeku u haljini koji pretvara vodu u vino su sasvim u redu. Sigurni smo da Harryju nije pomoglo ni što mu je ravnatelj škole gay.

Foto: Imdb/ Giphy

M.T./ Izvor

Za najveće fanove: Izašla je magična Harry Potter kolekcija odjeće koja ima sve od haljina do tajica!

Jesu li ovi zakleti neprijatelji iz Harryja Pottera zapravo u vezi? Emma i Tom izgledaju ttly blisko

Provedi Noć vještica u Hogwartsu! Fanovi Harryja Pottera mogu uživati u pravoj čarobnjačkoj atmosferi

Pogledajte još:

knjige školska knjižnica svećenik izbačene harry potter

Još vijesti